Veel ondernemers zijn ondernemer geworden om van hun hobby hun beroep te maken. Bij mij is het net andersom. Ik heb ruim 10 jaar gewerkt als business consultant. In die rol adviseerde ik bij grote verandertrajecten. Mijn huidige beroep als ondernemer, businesscoach in de natuur, voelt als mijn hobby. Nog steeds begeleid ik verandertrajecten, maar dan op veel kleinere, persoonlijke schaal. En misschien is het wel daarom dat ik mijn beroep zo leuk vind dat het niet voelt als werk. 

Want zeg nou eerlijk. Samen wandelen, een goed gesprek, dat is toch geen werk?

En waarschijnlijk ligt dat aan mij. Ik ervaar het niet als werk. Maar ik weet wel, dat wat ik doe, impact heeft! Klanten die voor mij kiezen en met mij op pad gaan realiseren persoonlijke groei en daardoor groei in het bedrijf. 

 

Wat doet een businesscoach in de natuur?

De natuur is een belangrijk hulpmiddel voor mij. De natuur ondersteunt mijn werkwijze volledig en zorgt er met haar kleuren, geuren en geluid voor dat je hoofd leeg wordt. In een groene omgeving ontstaat rust, je ervaart minder stress. Ga maar eens in het bos staan en voel …

Maar ook de spiegel die de natuur je voor kan houden, versterkt mijn werk. Als we daar dan ook nog het wandelen aan toevoegen, is het plaatje compleet. Door te wandelen, gebeurt er iets in je hersenen. Niet alleen je lijf komt in beweging, maar ook je brein. Het wordt creatiever. Je vindt makkelijker oplossingen als je vastzit en in cirkels draait. 

Als ik naast je wandel, is dat voor ons allebei een fijn gevoel omdat we elkaar niet in de ogen kijken. Je mag je gedachten gewoon laten gaan, er is geen oordeel, je ziet geen reactie. Hierdoor voel je je vrij en is alles goed. Door met mij te gaan wandelen en het gesprek (over je bedrijf) te voeren, start je een verandering. Een transformatie in jezelf en in je bedrijf.

Een transformatie, omdat je een keuze maakt en deze keuze ook doorvoert. Elke klant waar ik mee loop, maakt keuzes. Keuzes die een grote of kleine impact hebben en altijd de start zijn van een verandering. Een verandering die handen en voeten krijgt door tijd vrij te maken om met focus aan de slag te gaan en de noodzakelijke stappen te zetten. 

Dus wat is een businesscoach in de natuur? Een coach die letterlijk een tijdje met je meeloopt in je bedrijf. Je ondersteunt als je wilt groeien, op persoonlijk vlak, maar ook met je bedrijf. Een sparringpartner. Iemand die zorgt voor helderheid en structuur. Die uitdagingen en obstakels waar je tegenaan loopt met je aangepakt. Iemand die je bij de les houdt, zodat jij de transformatie kan doorlopen en je doel kan halen. En dat gebeurt wandelend in de natuur en met die natuur als spiegel. Dat is een businesscoach in de natuur. Dat ben ik!

 

Herken je de volgende situaties?

Weet je, ik ga je geen nieuwe dingen leren, alles zit al in je, alle antwoorden ken je al. Het is echt geen rocket science. Je weet welke transformatie je wilt maken. Je weet het allemaal al. Je weet precies wat je wel en niet moet doen om te komen waar je wilt zijn. Om die transformatie te doorlopen. Om je doel te realiseren. Dus waarom zou je mij inschakelen?

Heel simpel.

Ondanks het feit dat je het allemaal weet, vind je het ontzettend moeilijk om die kennis toe te passen. Je vindt het lastig om je te focussen op de zaken die je echt belangrijk vindt. De zaken waarmee je je doel kan halen, de zaken waaraan je je tijd zou moeten spenderen. Je vindt het heel spannend om keuzes te maken en dus maak je ze niet. Je hebt moeite met het woordje ‘nee’ en zegt dus regelmatig ‘ja’.

Resultaat; je komt geen stap verder en blijft stilstaan. Kom nu letterlijk in beweging!

Dus heb jij 

  • veel ideeën in je hoofd, maar te weinig tijd om ze op te pakken?
  • moeite met ‘nee’ zeggen, komt dat woord niet voor in jouw vocabulaire?
  • geen moment rust en blijf je maar rennen?
  • moeite om de focus vast te houden en ben je snel afgeleid?
  • altijd zin in iets nieuws en ben je altijd enthousiast over nieuwe projecten en/of samenwerkingen, terwijl je pas achteraf de consequenties overziet?
  • het idee dat al die to do lijstjes alleen maar langer worden, terwijl je toch niet stilzit en misschien zelfs ’s nachts doorwerkt omdat je je zo verantwoordelijk voelt?

Dan kan een businesscoach je helpen. En als jij een connectie voelt met de natuur en houdt van wandelen, dan zit je bij mij op het goede adres.

 

Wil jij keuzes maken en actie ondernemen?

Dat kan op verschillende manieren en in verschillende vormen.

In groepsverband of één op één.
Offline of online.
Een paar uur, een dag, of voor langere tijd.

Voor ieder wat wils.

Wandelen met Aandacht, Opkikkerdag, Focusdag, Boost Your Business en het HI5 programma in verschillende varianten.

Heb je behoefte aan meer focus? Wil jij je doelen halen? Kan je onderneming een boost gebruiken? Maak dan een afspraak, dan bepalen we of en hoe wij samen jouw pad gaan bewandelen.

 

En wat vinden mijn klanten van deze combinatie?

5 tips voor focus

“Een Focusdag met Laura betekent de volle aandacht voor jou. Tijdens een wandeling ga je samen aan de slag met de ideeën, hersenspinsels of wensen voor je bedrijf waar je zelf niet aan toe komt. Zo’n hele dag focus op jou is een cadeau en zakelijk een goede stap. Samen helder krijgen waar je voor staat en waar je voor gaat. Stapje voor stapje op weg naar een duidelijke visie, knopen doorhakken en met een goed plan naar huis. Bedankt Laura, voor deze waardevolle dag met de focus op de toekomst van mijn bedrijf!

werken in het toscane van limburg

Samen met Laura wandelen heeft mgeholpen met een andere blik tkijken naar mijn bedrijf en de rol diik hierin vervul. Haar nuchtere eheldere kijk op de dingen en doode juiste vragen op het juistmoment te stellen, ontrafelt ze dgang van zaken en leidt tot de kern.
Resultaat een helder plan meduidelijke stappen die richtingeven aan de toekomst van mijbedrijf. Voor iedereen didaadwerkelijk stappen wil zetteneen echte aanrader.

Samen met Laura wandelen heeft mgeholpen met een andere blik tkijken naar mijn bedrijf en de rol diik hierin vervul. Haar nuchtere eheldere kijk op de dingen en doode juiste vragen op het juistmoment te stellen, ontrafelt ze dgang van zaken en leidt tot de kern.
Resultaat een helder plan meduidelijke stappen die richtingeven aan de toekomst van mijbedrijf. Voor iedereen didaadwerkelijk stappen wil zetteneen echte aanrader.

werken in het toscane van limburg
businesscoach in de natuur

Laura heeft mij geholpen met het vorm geven aan mijn businessplan waarmee ik het vertrouwen kreeg om aan het ondernemen te slaan. Tijdens meerdere wandelingen heeft zij mij, met een goed luisterend oor, een oprechte kritische blik en een voorliefde voor het creëren van structuur, geholpen bij het zetten van de eerste stappen als fulltime ondernemer. Laura neemt geen blad voor haar mond en met haar kritische vragen zet zij je aan het denken en haalt zij het onderste uit de kan. Laura, je bent een kanjer! Ontzettend bedankt!

Share This