Het is vandaag heerlijk weer. Echt wandelweer. Af en toe een zonnetje. Niet te koud. Droog. Debbie en ik hebben er zin in op deze zondagmorgen en zetten de pas erin. Heuvel op en heuvel af. We misschien af en toe een afslag maar dat gebeurd wel vaker als het een goed gesprek is. 

We hebben het o.a. over haar bedrijf. En hoe zij dit jaar gaat aanvliegen. Gaat ze nieuwe producten introduceren of juist consolideren met de bestaande producten. Het blijkt een goed onderwerp en er is geen goed of fout in deze. 

We duiken de diepte in om alles scherp te krijgen. Waar staat zij voor? Waar is zij sterk in? Wat gaat haar met gemak af en doet ze met liefde?

Ik ga niet het hele gesprek hier opschrijven. Uiteindelijk komen we tot de conclusie dat het fundament staat, maar misschien nog wel wat structuur kan gebruiken en daar zitten dan weer kansen en/of nieuwe producten in.

Bij thuiskomst bekijk ik de foto’s, die ik tijdens de wandeling heb gemaakt, nog eens. Ik blijf me verbazen hoe routes zo goed passen bij het gesprek. 

De eerste foto is van een kubus. Hij valt me gelijk op maar ook een zwerm ganzen die er vliegt. Ook Debbie verbaast zich over deze lucht. Als ik thuis de symboliek van een kubus op zoek, blijkt het te maken hebben met stevigheid, daadkracht en beheersing. Een kubus helpt je met het neerzetten van deze dingen.

De tweede foto is van een boom. Hij valt me tijdens de wandeling op en ik stop even. Ik zie hier van alles in, bijvoorbeeld de symboliek. De dassenburcht onder deze boom heeft alle grond weggehaald. Maar omdat zijn wortels stevig is de grond staan, blijft ook de boom stevig staan.  

Als deze foto’s niet bewijzen dat het hebben van een fundament niet ontzettend belangrijk is dan weet ik het niet meer. 

En de derde foto is gemaakt in de Pater Karel kapel, waar we een kaarsje opsteken. Ik had tot vandaag, nog nooit gehoord van deze man. Blijkbaar is hij heilig verklaard omdat hij helende handen had, en wonderen heeft verricht. Maar wat ik vooral lees uit zijn biografie is dat deze pater uitging van zijn eigen kracht en zijn liefde voor en geloof in God. En als je dat dan vertaalt naar de verbinding met jezelf dan is voor mij het cirkeltje rond. 

Klopt je fundament, zowel persoonlijk als zakelijk, dan loop je wat makkelijker over je pad. 

Share This