Ik moet eerlijk bekennen .. hij is niet van mij, hij is van Nils Roemen. De uitspraak “wij zijn stagaires in een nieuwe tijd”. Ik hoorde hem toen ik een filmje van hem zag. Ik heb het filmpje hieronder toegevoegd. 

Deze uitspraak raakt me wel, omdat ik het ook daadwerkelijk zo voel. Het voelt als herontdekken.

We weten niet waar de wereld, met dit virus erin, naar toe gaat, en daardoor ontstaat er onzekerheid. Maar het biedt ook kansen, want je kan juist nu jouw toekomst vormgeven. Er ontstaat ruimte om dichter bij jezelf te komen. Jij hebt die keuze. Opnieuw antwoorden bedenken, antwoorden die bij je passen. Jouw waarheid creëren.

Jezelf opnieuw uitvinden

En daar loopt het een beetje spaak bij mij. De afgelopen jaren heb ik al vaker nagedacht over wie ik ben en hoe ik dat kan in mijn bedrijf kan uitvoeren. Moet ik weer mezelf opnieuw uitvinden als ik nu eindelijk het gevoel heb dat alle puzzelstukjes passen. Puzzelstukjes als mijn kernwaarden, mijn drijfveren en mijn WHY. De manier waarop ik die WHY realiseer en de producten die daarbij horen (HOW en WHAT). Ik weet wie ik ben:


Ik ben Laura Lazzarini, businesscoach in de natuur. Ik help ondernemers met het uitspreken van hun droom, deze te vertalen naar doelen, een goed plan, met keiharde acties om die doelen te realiseren, de regie te pakken en in actie te komen. En vooral te genieten van het pad dat je letterlijk en figuurlijk bewandeld. Wandelend werken aan je bedrijf kan echt.

Met producten als de Opkikkerdag, de Focus-dag, het nieuwe ✋🏻HI-5🤚🏻programma.

 

Ik weet nu wie ik ben en ik ben blij met mij. Door mezelf opnieuw uit te vinden, door stagiare te zijn in een nieuwe tijd, begin ik weer van voren. 52 jaar oud en ik mag wederom opnieuw beginnen. En om je de waarheid te zeggen. Ik heb er geen zin in!

Maar wat als de basis, de essentie, je fundament vast staat?

Ik ben hier de laatste tijd zo mee aan het stoeien. Het opnieuw beginnen voelde zo zwaar dat ik begon te twijfelen aan mijn fundament. Maar die WHY, die verandert niet. Die staat vast. Dat is je fundament. Het is mijn essentie. Waar ik voor sta en ga. Het zijn mijn drijfveren. Dat is mijn zekerheid! 

Simon Sinek zegt: WHY + HOW + WHAT = WHO YOU ARE

Dus als het draait om “Wie ik ben” dan is het enige wat kan veranderen, de HOW en/of de WHAT in deze vergelijking.


Ik geloof namelijk dat alle mensen het recht hebben op een gelukkig leven. Vaak wordt geluk geassocieerd met het realiseren van een droom. Maar ik geloof dat het geluk juist zit in de reis er naar toe. De bergen die je beklimt, de dalen waarin je afzakt, de successen die je viert. De genietmomenten tijdens deze reis vormen je geluk. Geniet dus met volle teugen van die reis. Je kan hem namelijk maar één keer maken.
 

De realisatie dat de basis niet verandert, dat ik mezelf niet opnieuw hoef uit te vinden, dat ik mezelf al gevonden heb, zorgt voor rust. Licht aan het eind van de tunnel. Ik voel me lichter worden. De heuvel die ik opklim, gaat stukken makkelijker.

Maar ik kan natuurlijk wel nadenken over de manier waarop ik die essentie uitdraag, het hoe en het wat. Ook al past wat en hoe ik het nu doe, me als een handschoen. Welke mogelijkheden heb je dan?

Out of the box denken

En eigenlijk was ik daar op dag 1 van de lockdown al mee begonnen. Wandelen doe je samen. Dat kan fysiek op dezelfde locatie, maar natuurlijk ook online. Jij stapt jouw deur uit en ik de mijne. Via een videoconnectie kunnen we het gesprek voeren én elkaar in de ogen kijken. De afgelopen weken heb ik het regelmatig uitgeprobeerd. En het werkt gewoon! 

Op deze manier blijf ik toch trouw aan één van mijn belangrijkste waarden. Ik geloof namelijk heilig in persoonlijke aandacht. Ik geloof dat juist die aandacht zorgt voor groei. 

En dat biedt gelijk perspectieven, want je hoeft voor zo’n gesprek niet meer helemaal af te reizen naar Zuid Limburg. Hierdoor wordt mijn reikwijdte opeens een stuk groter. En misschien wordt het voor jou dan ook wel makkelijker om die stap te zetten. De stap om, samen met mij, wandelend aan je bedrijf te werken. 

Door het succes van ONLINE WANDELEN heb ik een nieuw product gecreëerd dat perfect bij mijn HOW (en WHY) past. En als ik dan nog verder denk, ga ik het ook aanbieden in mijn ✋🏻HI-5🤚🏻 programma. 

Dus LET’S WALK AND TALK!

En dat kan online of offline (met de in achtneming van de 1,5 meter afstand 😉). Maak een afspraak en wij gaan op pad. Ik loop even met je mee op jouw pad. En speciaal in deze tijd bepaal jij het prijskaartje. Wat jij het waard vindt.  

Dus Let’s Walk and Talk!

 

Share This