Zo mooi om te zien dat vandaag een aantal van mijn verhalen samenkomen.

We hebben het over loslaten. Je sleept ondertussen zoveel mee, je rugzak zit vol. En het is niet alleen maar positief. Nee die rugzak Is zo zwaar door alle negatieve dingen die in je leven gebeuren. En heel vaak zijn dat dingen waar je zelf geen invloed op hebt. 

En dus komt de cirkel van invloed voorbij. Dat je alleen dingen kunt veranderen die dicht bij jezelf liggen. Hoe ga jij om met de situatie? Welke les leer jij? Wat kan jij eraan doen? 
De rest is ballast. En mag je loslaten. 

Makkelijker gezegd dan gedaan weet ik uit ervaring, maar het voelt uiteindelijk bevrijdend. Want het kan ook angst opleveren. Wat denken anderen ervan? Wat als het niet lukt? Daar kan je dus last van hebben. Dat je keuzes en acties om los te laten en de volgende stap te nemen, becommentarieerd worden (zeker in deze wereld van social media). Of dat je mensen kwetst door voor jezelf te kiezen. 
Angst is in deze een slechte raadgever. 

Jij wilt toch vooral de regie houden over je eigen leven. Bezig zijn met datgene waar jij invloed op hebt. Bezig zijn met de leuke dingen.

Wat is je doel dit jaar? Nou gewoon dat het een goed jaar wordt. Dat zei Sarina vandaag tegen me. Nadat ze me verteld heeft dat ook zij veel losgelaten heeft het afgelopen jaar.

En dus gooien we het in de lucht … het wordt een goed jaar!

Er gaan daarmee allerlei krachten werken. En de allerbelangrijkst ben je zelf. Door het hardop uitspreken van je doel ga je stappen zetten die je dichter bij dat doel brengen. Door ze uit te spreken krijg je hulp. 

Het wordt een goed jaar. Een jaar met ideeën die werkelijkheid worden. Een jaar met alleen maar leuke klanten. Een jaar waarin er stappen gezet gaan worden waarvan je blij wordt, energie geeft en positief zijn.

Deze keuze heeft consequenties. Het implementeren van die keuze betekent dat je in actie moet komen om hem te realiseren. Gefocust moet blijven. Misschien met de hulp van anderen maar altijd op je eigen manier.   

Het wordt geen goed jaar. 

Het IS een goed jaar.

 

Share This