Heilig overtuigd ben ik ervan dat als je ‘iets’ wilt realiseren en dat in de lucht gooit, het uitspreekt, dat het ook gaat gebeuren. Misschien niet gelijk, maar uiteindelijk wel.  

Heeft dat dan te maken met het universum? Ach misschien wel, het is in elk geval fijn als het universum meewerkt.

Heeft dat dan te maken met de wet van aantrekkingskracht? Tuurlijk ook dat heeft invloed.

Maar het allerbelangrijkste is dat je zelf in een ander standje gaat zitten. 

Het is namelijk zo dat als je het ‘iets’ uitspreekt, het ervoor zorgt dat je in de richting van dat doel gaat lopen. Kleine stapjes zetten, onbewust. Het uitspreken zorgt er ook voor dat anderen je gaan helpen. Zo liep ik één van afgelopen dagen met Marja. Zij vertelde me dat ze op zoek was naar een parttimebaan bij bijvoorbeeld een fysiotherapeut, iets administratiefs. En laat nu die avond zo’n baan op mijn tijdlijn voorbijkomen. Normaal gesproken zou ik daar geen aandacht aan geven. Maar nu stuurde ik hem naar Marja. Hopelijk krijgt zij de baan.

Vandaag was ook weer bewijs. Vorig jaar toen ik met Dionne liep, heeft zij vertelt van haar passieproject. Niet dat ze er tijd voor had, maar ze vertelde er gepassioneerd over. Vandaag liepen we weer samen. En wat bleek. Ze had kleine stapjes gezet. Het begin was gemaakt. En hopelijk kan ze dit jaar nog grotere stappen realiseren. Gaaf toch!

Maar er gebeuren nog meer dingen, als je je droom of doel uitspreekt..

Continu zie je dingen die gerelateerd zijn aan jouw ‘iets’, aan jouw droom, jouw doel. Het valt gewoon op. Zo zien vrouwen die zwanger willen worden vaker andere zwangeren. Of als je bezig bent met het zoeken naar een nieuwe auto, dan vallen de leuke modellen je op. 

Ik geloof erin dat je onbewust iets in gang zet als je je droom, je doel uitspreekt.
Ik geloof erin dat je met het maken van keuzes rekening houdt met wat je graag wilt bereiken.
Ik geloof erin dat andere je helpen met het realiseren van je droom, maar je moet het wel vertellen.
Ik geloof erin dat als je uitspreekt wat je wilt, je de stappen zet om er te komen. 
Ik geloof erin dat het je richting bepaalt. 

Dus als je echt ‘iets’ wil bereiken, helpen twee dingen. Schrijf het op (en het liefste op een plek waar je het elke keer ziet) en vooral, spreek het uit. Tegen jezelf en anderen. Haal het uit je hoofd. Zo geef je richting aan wat je wilt bereiken.

Share This