Ik heb iets met romantische films, dat heb ik al eens eerder gezegd geloof ik. The Notebook is toch wel een van mijn favoriete. Jongen (Noah) uit sociaal minder goede klasse wordt verliefd op een meisje (Ellie) uit de betere klasse en zij wordt verliefd op hem. Ik ga je niet het hele verhaal vertellen er zitten namelijk wat leuke wendingen in. Maar onderstaande scene blijft één van mijn favoriete.

 

Wat wil jij eigenlijk? Jij persoonlijk .. wat wil jij persoonlijk in dit leven? Niet de mensen om je heen, je partner, je ouders, je vrienden, je klanten. Wat wil jij?

En dat is een hele goeie vraag. Want

  • hoe vaak laat jij je leiden door de mening van anderen?
  • hoe vaak zeg je ja, terwijl je eigenlijk nee bedoeld?
  • hoe vaak zet je zelf doelen maar haal je ze niet omdat anderen belangrijker zijn dan jij?

Twijfel, onzekerheid, please-gedrag, allemaal redenen om niet bezig te zijn met wat jij diep in je hart toch wilt. De juiste focus hebben. Lef hebben om te staan voor hetgeen jij wilt bereiken.

En om met de woorden van Noah te spreken .. hoe zie jij je leven over 30 jaar. Waar sta jij dan? Wat heb je bereikt? Wat is er van jouw droom gerealiseerd? Hoe was het pad, de reis om je droom te realiseren?

De keuze zou simpel kunnen zijn. Maar hij is echt niet makkelijk. Misschien haak je nu af omdat het veel te spannend wordt. Je moet, net als Ellie in de film, keuzes maken die mensen niet leuk vinden. Waar je misschien anderen mee kwetst. En dat wil je niet. Wat wil JIJ wel? Wil jij je droom realiseren? Of heb jij een rol in het realiseren van andermans dromen? En daarmee bedoel ik dat jij al jouw beschikbare tijd geeft aan de personen om je heen, zodat zij hun eigen droom kunnen realiseren. En waar blijf jij dan?

Wil jij je droom realiseren? Wil jij beginnen met de eerste stappen, hoe klein dan ook?

Dan is een wandeling in de natuur echt iets voor jou. In 1,5 -2 uur kan er heel veel gebeuren. Naast rust in je hoofd creëren gaan we ook aan de slag met die droom van jou. En de meest belangrijke vraag is … WAT WIL JIJ EIGENLIJK?
Aanmelden kan via deze link.

Overigens Ellie maakt haar keuze. Maar welke keuze dan zou ik zeggen bekijk The Notebook.

 

Share This