Vorige week vertelde ik je over mijn dilemma met de bak met ijskoud water. En dat ik al tikkend erachter kom dat ik bang ben om buiten de boot te vallen. Wil je die blog nog nalezen, tik dan hier.

En natuurlijk bleef dit in mijn achterhoofd sluimeren de afgelopen week. En het antwoord kwam afgelopen zaterdag. Ondanks de drukte in de B&B, ga ik een dag naar Amsterdam om in de spotlight te staan. Ik ga aan de slag met bloggen, vloggen, fotografie en contentplanning. Samen met nog 6 anders dames uit het Limburgse vertrekken we ’s ochtends vroeg (echt vroeg!) richting onze hoofdstad. En ondanks de werkzaamheden onderweg komen we netjes op tijd aan.

De eerste workshop gaat over bloggen. Yolanda stelt de eerste vraag … wat maakt jou uniek? Ik schrijf de vraag op. Ondertussen vertelt ze dat er waarschijnlijk heel veel personen in de branche zitten waarin je bezig bent. Ofwel er zijn honderd en één coaches, maar iedereen heeft zijn unieke eigenschappen, waardoor je anders bent dan je collega’s. En terwijl Yolanda haar verhaal vervolgt, staar ik nog naar de vraag in mijn boekje.

Niet dat ik dat niet weet. Maar het is altijd fijn om even met je neus op de feiten gedrukt te worden. Hierin zit ook het antwoord op mijn vraag van vorige week “waarom ben ik bang om buiten de boot te vallen?”. Ik heb namelijk altijd geleerd om niet op te vallen, om met de stroom mee te gaan. Juist mijn uniciteit te laten vervagen, opgaan in de massa. Dus nogmaals de vraag … wat maakt mij uniek?

Het is heel makkelijk om te zeggen wie ik ben en wat ik doe. Ik ben immers Laura Lazzarini, aandachtverstrekker. Ik help jou moeilijke keuzes makkelijk te maken. Door te kiezen ontstaat er rust in en grip op je leven. Een leven in balans. Maar ja dat zullen er meer coaches zeggen. Wat maakt mij uniek? Waarom zou je voor mij kiezen? Waarom zou je met mij aan de slag willen gaan?

Is het dat ik echt geïnteresseerd ben in wie jij bent en jouw leven, hoe ik jou kan helpen om er een gelukkig(er) leven van te maken.
Is het mijn doorzettingsvermogen om achter de waarheid, jouw essentie, te komen en ik door blijf vragen tot de oplossing daar is.
Is het mijn analytisch manier om om te gaan met dilemma’s door structuur te brengen in de chaos.
Is het dat ik ervoor zorg dat je je bij mij op je gemak voelt om je verhaal te vertellen, omdat ik zelf open ben over mijn verhaal, omdat ik niet zal oordelen en veroordelen.
Is het omdat ik gewoon praktisch ben, met twee voeten stevig op de grond sta.
Is het omdat ik gebruik maak van de prachtige natuur om mij heen, de natuur die zorgt voor inspanning en ontspanning, maar vooral zorgt voor inspiratie.

Ik ben ik en ik ben uniek. En ik mag daarom buiten de boot vallen, een vreemde eend zijn. Maar wel een eend die jou graag wil helpen zodat jij die keuzes kan maken die jouw leven een stukje mooier maken.

Wil je gebruik maken van mijn uniciteit dan is een Inspiratie Opkikker de perfecte manier. Vier dagen aan de slag met jouw toekomst. Gewoon omdat jij focus wilt hebben, je passie wilt (her)ontdekken, weer terug naar de essentie wilt gaan en die inzichten gebruiken om beslissingen en keuzes te maken die jouw toekomst bepalen.
De Inspiratie Opkikker vindt plaats van donderdag 22 juni tot zondag 25 juni bij Dalauro B&B. Overnachtingen en alle maaltijden (3x ontbijt, 2x lunch, 3x diner) zijn inbegrepen, alleen de drankjes zijn voor eigen rekening. Kijk voor meer informatie hier.

Share This