Ik ervaar het elke keer weer, al wandelend creëer ik de beste ideeën. De rust in je hoofd, die ontstaat tijdens een wandeling, zorgt ervoor dat je open staat voor andere invalshoeken. Eigenlijk stap je met wandelen uit die vicieuze cirkel, waar je in je hoofd, rondjes draait. Wandelen is heel simpel de ene voet voor de andere zetten en je pad bewandelen. Dat pad kan geasfalteerd zijn tot een nieuw, zelf gemaakt, pad. En stap voor stap bewandel je dat pad, maak je keuzes en bepaal je de route die je wilt lopen.

Wandelen als metafoor voor je bedrijf

En voor mij staat wandelen zelfs synoniem voor mijn bedrijf. Met je bedrijf draag je immers een missie uit, je wilt wat bereiken in de wereld. En om je missie te verkondigen, bij je doelgroep te krijgen, kan het niet anders zijn dan dat je ideeën nodig hebt. Ideeën die je vertaalt naar doelen, naar een plan van aanpak, naar keiharde acties, die je stap voor stap uitvoert.

Zo simpel is het dus!

Maar niet makkelijk ….

Als het zo makkelijk zou zijn dan kochten we allemaal wandelschoenen, een zonnebril en een regenbestendige jas en gingen we aan de wandel. Ik zou nu gelijk een winkel openen waar ik dat zou verkopen, als het zo simpel was 😉.

Nee, een bedrijf hebben is hard werken. Dat heb ik mogen ervaren toen ik net startte. Tijdens mijn leven als werknemer, wilden projectleiders mij, als consultant, er graag bij hebben. Toen ik mijn bedrijf begon, dacht ik echt dat bedrijven mij dolgraag wilde hebben en naïef als ik was, wachtte ik, net als in mijn vorige leven, op het rinkelen van de telefoon. Gek genoeg gebeurde dat niet.

Na een tijdje realiseerde ik me dat dat ook niet zou gebeuren. Ik moest zelf in actie komen. Zelf de boer op. Uit de comfortzone. En dan realiseer je je wat een luizenleven ik had. Maar ik wilde niet terug naar een baan. Ik genoot van de vrijheid. Ik genoot van het maken van keuzes. Ik genoot van de wandeling op mijn pad.

Afgelopen jaar heb ik me gerealiseerd dat de wandeling heerlijk was, maar dat ik niet zag waar ik wandelde. Ik zette stappen maar zonder concreet doel. Afgelopen jaar heb ik mijn ogen geopend en ben ik bewust aan het wandelen.

Wandelen met aandacht

Wandelen en ervaren. Ervaren wat de natuur om je heen met je doet, ervaren wat een gesprek met je doet. Wandelen zorgt echt voor rust in je hoofd en in die rust komen de ideeën. Ongeacht of ik alleen wandel of samen wandel. In stilte of een gesprek heb. Ik krijg inzichten, ik krijg nieuwe ideeën, niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn klanten. En als ik dan weer thuis ben dan ben ik, door de energie en de focus die de wandeling oplevert, ook in staat om die ideeën te vertalen naar concrete doelen of acties. En de ideeën zijn natuurlijk niet altijd zo groot. Ik kan bijvoorbeeld ook een idee hebben hoe ik een actie verder moet oppakken, de volgende stap. Of een idee voor een blog of een post. Maar elke keer weer geeft de natuur mij wat ik nodig heb.

Jij kan ook het avontuur met de natuur aangaan. Door te beginnen met wandelen. Je kan zelf starten, maar samen is zoveel leuker. Bijvoorbeeld tijdens Net-Walking (dinsdag 19 februari is weer de volgende) of ervaar en geniet van een Opkikkerdag (maandag 11 maart). En wil je wandelen met aandacht dan prikken we gewoon een datum.

Wil je meer weten? Je kan me altijd mailen of bellen. Start het avontuur en neem de eerste stap!

Enjoy life 🧡!

P.S. Misschien inspireren de volgende plaatjes je al:

         

Share This