Week 6 van de Corona crisis. 

Ik heb het de afgelopen weken vaker gehoord. “Ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar ik vind deze rust super fijn, ik verlangde er naar, maar kon de keuze niet maken en nu is de keuze voor mij gemaakt.”

De drukke agenda is leeg, een verplichte time-out en het brengt een moment van bezinning.

  • Nadenken over wat je nu echt belangrijk vind.
  • Nadenken over wat je nu aan het doen bent.
  • Nadenken over wie jij nu eigenlijk wilt zijn.
  • Nadenken over waar jij voor staat.

Simpel maar niet makkelijk

Maar toch is dat makkelijker gezegd dan gedaan. De bezinning is heerlijk en je was er echt aan toe. Er ontstaat ruimte om daadwerkelijk na te denken. Er ontstaan inzichten en verdieping. Zo mooi.

Doordat je agenda leeg is, komt er ook niets binnen, je reserves slinken. En dus ben je aan het nadenken over de onzekerheden die nu op je pad liggen. Kan je straks nog wel je werk blijven uitvoeren? Hoe zorg ik dat de kachel blijft branden. En het nadenken hierover kan zelfs belemmerend werken op de ruimte die ontstond.  

Hoe dan ook, je bent aan het nadenken. En om na te denken heb je rust in je hoofd nodig. En dat lukt, ondanks de lege agenda, niet goed. Je bent immers ook bezig met je gezondheid en van die van de mensen om je heen, de 1,5 meter afstand tot familie en vrienden, naast je financiële situatie. 

Zo zijn er op eens veel onzekerheden en angsten. En ik herken het, ik heb ook mijn pieken en dalen.

Ik heb er laatst nog een filmpje over opgenomen.

 

Wandelen helpt echt! Ik ervaar het elke dag. Het zorgt voor rust én ruimte in je hoofd. En dan kan je ook weer nadenken over ….

  • … de belangrijke zaken in je leven.
  • … wie jij nu bent, wie jij wil zijn, je kernwaarden en drijfveren.
  • … de kansen die deze crisis jou bieden, als jij in je kracht blijft staan.

Tijd van bezining met de gratis HI5 – 5daagse

In het HI5 programma dat je nu gratis kan doorlopen in een 5 daagse zorgt voor die rust en ruimte omdat wandelen een belangrijk onderdeel is van dit programma. Maar het zorgt ook voor helderheid en overzicht. Weten waar jij voor staat en gaat, wat jij belangrijk vindt. Die bezinning die in deze tijd nodig is. Kansen creëren, keuzes maken en plannen maken. Niet alleen maken maar ook doen, met focus en energie. Simpelweg, omdat dat wat jij wilt doen helemaal bij je past. Het kost geen energie, het geeft energie!

 

P.S. het kan natuurlijk heel goed zijn, dat jij het juist super druk hebt ten gevolge van deze Corona-crisis. Of dat je thuis werkt met het hele gezin om je heen. Je misschien verlangt naar die lege agenda of een moment alleen. Je verlangt in elk geval naar dat moment van rust (met of zonder bezinning). Dan kan deze 5 daagse je natuurlijk ook helpen. En heb je daar echt geen tijd voor, begin dan gewoon bij het begin en stap wat vaker naar buiten om te wandelen, 30 minuten helpt al.    

Share This