Bang voor beren? Laat ze passeren.

Eindelijk heb je alle beren van je pad verjaagd, ze hebben een ander pad gekozen en rennen rond in een groot bos ver bij jouw pad en jouw doelen vandaan.  

Je weet waar je voor staat en gaat. 
Je hebt overzicht en focus.
Je hebt je keuze gemaakt. 
Je kent de stappen die je moet zetten.
Je komt in actie.
Je zet de stappen die nodig zijn om vooruit te komen.
Je doel komt langzaam dichterbij. 

het pad om je doel te realiseren

En dan gebeurt er iets onverwachts. Iets waar je geen rekening mee hield. Iets waar je totaal geen invloed op hebt. Je krijgt bijvoorbeeld commentaar op je plannen van iemand die je dierbaar is. Of je krijgt nieuwe informatie waardoor je je keuze moet heroverwegen. Misschien moet je wel een nieuw pad uitstippelen en andere stappen zetten. 

versperring op je pad

Je wankelt

Deze onverwachte gebeurtenis doet iets met je. Je wankelt. Je twijfelt. Je voelt je onzeker.

“Heb ik wel het juiste doel? Zet ik wel de goede stappen? Zal ik even pas op de plaats maken? Misschien moet ik alles wel gewoon bij het oude laten, zo slecht was het toch niet?”

En daar zijn ze weer… de beren. Je krijgt één onverwachte reactie, één opmerking, één gedachte en plop daar zijn de beren weer. Ze zitten midden op je pad. En jij … jij twijfelt tussen bevriezen of vluchten. 

Je had eindelijk een keuze gemaakt, je kwam in actie, had een aantal dingen veranderd, liet je niet meer afleiden en zette met focus de juiste stappen naar je doel. Tot dit moment. En nu ben je weer terug bij af (met wat nieuwe ervaringen dat wel).

Beren zijn er niet voor niets. Ze beschermen je tegen nieuwe, onverwachte situaties. Ze zorgen ervoor dat je even stilstaat om na te denken. Beren voorkomen dat je jezelf ergens klakkeloos instort. Ze zijn dus best nuttig, maar soms kan die bescherming een tikkie doorslaan. Dan sta je niet even stil om daarna weer verder te gaan. Je stagneert compleet of slaat op de vlucht.  

Het lijkt wel alsof je een professionele “bearhunter” moet zijn om je doelen te realiseren.

Wanted dead or alive: the bears on my track

Hoe zou het zijn als die beren geen kans kregen om midden op je pad te gaan zitten? Dat ze aan komen rennen, maar je gewoon links en rechts voorbij gaan. Misschien kijken ze je even aan bij het passeren, maar ze stoppen niet. En jij kijkt terug, doet een stapje opzij om de beren voorbij te laten, maakt een keuze en vervolgt je pad. 

Hoe goed klinkt dat? Dat wil jij toch ook?

Als je gebruik maakt van de structuur van de HI5 methode dan is het een stuk eenvoudiger de beren op je pad te verslaan. Met HI5 verdwijnen de beren die ervoor zorgen dat je hoofd je hart overstemt, als sneeuw voor de zon bij deze zotte augustustemperaturen. 

Maak voordelig kennis met de HI5 methode

Je kunt nu voordelig kennismaken met de HI5 methode. Ik organiseer de komende maanden verschillende ochtenden en avonden waarin ik je meeneem in de kracht van de HI5 methode. Een methode die ervoor zorgt dat je met focus kan werken aan je doelen. 

De eerste bijeenkomst is maandag 31 augustus, 19.30-22.00 uur. Koop voor slechts €19 (excl. BTW) je kaartje.

laura lazzarini businesscoach in de natuur

PS. Als professionele bearhunter help ik je natuurlijk graag persoonlijk met het verjagen van de beren op je pad. Boek nu een mini-traject van 2-3 maanden om voorgoed met je beren af te rekenen. In het traject zitten 4 wandelingen van 1,5 uur (we wandelen samen of we wandelen ieder in onze eigen woonplaats en houden contact via beeldbellen). Dit traject kost normaal €600, als je reserveert voor 31 augustus hoef je maar €450 te betalen. 

Share This