“Wat doe je als je met iemand wandelt? Gezellig praten en foto’s maken, of is het meer?”

Ik had een gesprek met een andere ondernemer en schrok van die vraag. Ik dacht dat het allemaal duidelijk was wie ik ben en wat ik doe als businesscoach in de natuur. 

Blijkbaar is dat niet zo. Bij wie mij enkel digitaal kent, kom ik vooral over als iemand die ‘gezellig doet wat ze leuk vindt’. 

Het klopt dat ik het hartstikke leuk vind wat ik doe, maar er zit wel een pak kennis en ervaring achter.  

Tijdens mijn studie Informatica aan de universiteit in Nijmegen ontdekte ik wat analytisch denken en structuur voor mij betekenden. Ze vergroten mijn probleemoplossend vermogen en zorgen ervoor dat ik beter werk en makkelijker mijn doelen haal. Later kwam het procesmatig werken er ook nog bij. Toen was de cirkel rond.

Van beren op je pad …

Met alles wat ik leerde kan ik andere ondernemers helpen aan meer structuur en focus om hun doelen te halen. Je doelen halen klinkt eenvoudig, maar er komt vaak veel bij kijken. Iets willen bereiken is één, iets ook echt doen is twee. Tijdens de uitvoering blijken er vaak heel veel beren op je pad te staan.  

Afleiding is zo’n beer. Denk aan surfen op internet en steeds doorklikken op iets nieuws, waardoor je vergeet wat je wilde opzoeken. Of steeds maar weer je telefoon pakken zonder goede reden. Het krijgen en houden van focus is in de huidige tijd echt moeilijk. Naast afleiding, is er ook nog de onzekerheid, het spiegelen aan andere ondernemers die alles perfect voor elkaar lijken te hebben en de dingen die je van jezelf en van andere moet. Bovendien is het kiezen voor jezelf en je eigen weg super moeilijk.

… naar rust en ruimte in je hoofd

De natuur en het wandelen zijn twee ‘tools’ die jou helpen. Ze hebben een positieve invloed op je hoofd en je lijf. Er zijn tientallen wetenschappelijke artikelen over geschreven en ik merk het dagelijks in de praktijk. De ondernemers die met mij meelopen ervaren het ook. Wandelen door de natuur zorgt voor rust en ruimte in je hoofd waardoor je makkelijker oplossingen vindt. Je laadt je batterij op waardoor het minder moeite kost om iets te doen. 

Mijn toegevoegde waarde als businesscoach zit in de lastige vragen die ik je stel. Door ze te beantwoorden ontstaan inzichten. Ik ben je sparringpartner, denk met je mee over ideeën en uitdagingen. Opper mogelijkheden waar je nog niet aan had gedacht. Ik help je om jouw situatie van buitenaf te bekijken. Ik help je de cirkel te doorbreken.

Beregezellig!

Om terug te komen op de vraag waar deze blog mee begon. Ja, een wandeling is gezellig. We genieten en lachen, maar er vloeien ook wel eens tranen. We maken soms foto’s, vooral als positieve herinnering. 

Boven alles gaan we aan de slag met jou. Wie ben je? Wat wil je met je bedrijf? Wat zijn je ideeën en je doelen? Jij krijgt inzicht én overzicht. Je zet letterlijk en figuurlijk stappen op jouw pad. Je komt in beweging. De beren gaan ondertussen wandelen op andere paden.

Wil jij ook in beweging komen? Aan de slag met je dromen? Met focus en overzicht werken aan je doelen? Maak dan snel een afspraak.

Share This