Afgelopen weekend was ik in Den Haag. Samen met een aantal vriendinnen een avondje uit. Lekker eten en daarna naar het theater. Een voorstelling van Lenette van Dongen.

Kern van haar verhaal was, nu ik 60 ben hoef ik mezelf niet te bewijzen, hoef ik me niet meer druk te maken, ben ik echt goed, mooi, leuk genoeg. Geen negativiteit meer, maar positiviteit en genieten. Er was veel herkenning, gelachen tot ik buikpijn had, dus een avond vol inspiratie.

Toen ik, een dag later,  terug reed van Den Haag naar huis, dacht ik nog even na over de voorstelling van Lenette. En ik bedacht me dat ik geen 10 jaar ga wachten om positief te kunnen zijn. Waarom niet gelijk aan de slag gaan?

Maar ja dat is weer makkelijker gedacht dan gedaan!

Want zeg nou eens eerlijk, loop jij er ook niet tegen aan dat je leeft volgens je agenda, en de agenda van anderen. Maar ook dat je opkijkt tegen collega’s omdat die veel beter (lijken te) zijn dan jij bent. Die collega heeft namelijk veel meer klanten, heeft meer kennis, verdient veel meer, die heeft het gemaakt. En jij wilt dat ook.

Soms heb ik daar ook last van, maar al snel bedenk ik me dat ik niet het hele plaatje zie. Ik zie, wat men wil dat ik zie, wat ze me laten zien. En wat ik zie, wil ik ook! En dan komen er ook gelijk een heel scala met redenen waarom ik dat niet kan. Al die oude belemmeringen en angsten.
Herken jij dat?

Hoe gaaf zou het zijn als jij bepaalt wat jij wilt … in je leven en in je bedrijf. Geen copy-cat. Maar je hart volgen. In je kracht staan. De moed hebben om je belemmeringen en angsten te omarmen en je pad te gaan belopen. Dat je jouw reis gaat maken. En vooral van die reis mag gaan genieten. Dan straal je positiviteit uit. Dan sta jij aan het roer en ben je gelukkig.

En op dat moment zullen anderen zeggen … dat wil ik ook!

 

 

De grote vraag is nu natuurlijk ‘Wat wil jij in en met je leven en je bedrijf?”. Een goeie vraag die misschien niet makkelijk te beantwoorden is. Maar wel goed is om over na te denken. Deze vragen kunnen je wellicht helpen: ‘Wat wil jij bereiken?’ en ‘Waar sta jij voor?’.

Het kan een goed onderwerp zijn voor een Wandelen met Aandacht sessie. Of download mijn gratis ebookje “Je persoonlijke WHY in 5 stappen”.

Hopelijk tref ik je snel. En tot die tijd …

Enjoy life 🧡!

 

Share This