“Ik help jou je doel realiseren!”

Dat is mijn antwoord als iemand mij vraagt wat ik doe. “En dat doen we door samen te gaan wandelen, samen jouw weg bewandelen, letterlijk.” 

Een doel realiseren is voor niemand een a walk in the park. Er komt altijd een moment  waarop je vastloopt, waarop je het niet meer ziet zitten. Een moment van frustratie omdat het niet gaat zoals je wilt dat het gaat. Een moment waarop het spannend wordt, waarop je uit je comfort zone moet stappen, terwijl je het liefst in je veilige cocon blijft hangen. 

Dan is het fijn als iemand naast je loopt. Iemand die ervoor zorgt dat je blijft bewegen, die je twijfels bevraagt en je onzekerheden uit het zicht zet. Iemand die ervoor zorgt dat de reden waarom jij dat doel wil bereiken weer helder maakt, die je door de bomen het bos laat ziet. Zodat jij met energie en focus door kan pakken.

Dan komen de smoesjes

“Ik kan mijn doel prima zelf realiseren, daar heb ik geen coach voor nodig”.

Ik hoor het mensen vaak zeggen. En als ik later vraag of het doel inmiddels is bereikt, krijg ik vaak een ontwijkend antwoord, zoals “mijn doel is niet zo hard gedefinieerd”, “ik bereik mijn doel in mijn tempo”, “ik kan niet zo ver vooruit kijken, ik heb geen lange termijn doel” of “ik heb geen deadline nodig om mijn doel te realiseren, dat komt wanneer het zover is”.

Stiekem zijn dat natuurlijk gewoon excuses. Want ik weet zeker dat jij een droom of een doel hebt. Natuurlijk kan je dat doel in je eigen tempo bereiken, graag zelfs, maar wat is dat tempo? Zet je op dit moment stappen? Hou jij de finishlijn in de gaten? Doe jij wat nodig is? Blijf je vooruit gaan?

Waarschijnlijk moet je ‘nee’ antwoorden op al die vragen, tenminste als je eerlijk bent tegen jezelf. Je realiseert je doel niet, omdat je je makkelijk laat afleiden van het pad dat je wilt bewandelen. Je pad ligt namelijk vol uitdagingen, vol met hindernissen en je wordt steeds geconfronteerd met verleidingen en beren. En dus ontstaan twijfels, loop je vast en verdwaal je in dat bos. Je raakt van je pad en laat je doel los. 

Ook ik laat me afleiden

Ik heb zelf ook te maken met verleidingen en beren. Zo ben ik in verschillende leuke projecten gestapt waar ik voor werd gevraagd. Ik voelde me vereerd, zei al snel ‘ja’ en ging met al mijn enthousiasme aan de slag. En opeens liep ik een hele andere kant uit. Ik had geen tijd meer voor mijn eigen doelen, sterker nog, mijn doelen leken mijlen ver weg en op een gegeven moment voelde het leuke project zelfs als een last. En wat vond ik het dan lastig om eruit te stappen. Het schuldgevoel om mensen teleur te stellen.

Net als jij, heb ik ook momenten dat het niet lekker gaat, dat niets lijkt te lukken, mijn comfort zone heel fijn voelt en ik liever het internet afstruin op zoek naar onzinnige dingen of op de bank hang te Netflixen. Ik ben een kei in het bedenken van excuses om de noodzakelijke stappen niet te zetten en mijn doel in de koelkast te zetten.

Wat ik dan nodig heb, is structuur. Structuur en focus om te kunnen werken aan mijn doel. Wandelen hoort bij die structuur. En goede gesprekken zijn voor mij ook een belangrijk onderdeel. Met mijn coach, een vriendin of mijn partner. Alles om me weer op het rechte pad te krijgen. Mijn doel weer voor ogen te krijgen, de reden waarom ik dat doel zo belangrijk vind, de hobbels te nemen en in actie te komen. 

Geen excuses meer!

Tijd om het anders aan te pakken! Wil jij in jouw tempo in actie komen en resultaat zien van je inspanningen? Meld je dan aan voor het mini traject “De Stappen Zetter”. Ik loop 2-3 maanden met je mee en we gaan 4 keer ook letterlijk op pad, met een wandeling van ca. 1,5 uur. 

Maar ik kan me ook voorstellen dat je liever eerst laagdrempelig kennis wilt maken. Kom dan op 31 augustus naar de “Let’s say HI avond” waar je kennis kan maken met mij en mijn werkwijze. Klik hier om je plek te reserveren. 

Het is niet omdat dingen moeilijk zijn, dat we niet durven.
Juist omdat we niet durven, zijn dingen moeilijk.

– Seneca – 

Neem de eerste stap en neem contact met me op, als je het makkelijker wilt maken om je doelen te realiseren.

Share This