Zo’n leuk spelletje, zelfs nu de kinderen ouder worden blijft het leuk. Je kijkt goed rond noemt een kleur en de anderen raden wat het is. Maar gaat deze blog niet over.

Deze blog gaat over wat je ziet en wat je niet ziet. Als voorbeeld, ik maak nu nagenoeg elke dag een #ochtendwandeling want ik heb voor het eind van het jaar een doel te halen (lees hier welk doel). Elke dag hetzelfde rondje, de eerste helft veel inspanning (oftewel heuvels) en het tweede deel een stuk minder ;-). Maar goed ik kom dan altijd langs deze boom.

En dan denk ik bij mezelf “Oei dat ziet er niet goed uit. Wat moet deze boom allemaal meegemaakt hebben dat hij zo gespleten is.”. Maar gelijktijdig denk ik dan “Wat een oerkracht kent deze boom dat hij toch blijft doorgaan, terwijl gevoelsmatig zijn hart eruit gerukt is.”. En dat motiveert me dan om door te gaan ondanks het feit dat ik al moe begin te worden.

Deze boom laat zoveel ellende zien, maar ook zoveel kracht.
Wat een boom!

En dan deze boom, zo fier en strak, zo mooi en parmantig. Zo elegant en zo statig. Een stevige basis waaruit prachtige nieuwe takken komen. Iedere tak weer uniek.

Zo mooi kan de natuur zijn.

Misschien heb je het al gespot en misschien ook niet. Maar deze twee foto’s zijn gemaakt van dezelfde boom. Uit verschillende perspectieven.

En dan krijgt mooie en elegante boom opeens meer lading. Hij wordt nog meer bijzonder. De oerkracht komt naar boven en die unieke takken krijgen lijken de boom versterken. Het is de reden dat de boom blijft doorgaan.

Zo mooi kan de natuur zijn!

Ik merk het steeds meer dat vooral de buitenkant wordt getoond, het mooie en elegante, terwijl de kracht die je als mens hebt om over negativiteit heen te komen, de kracht die je hebt om door te gaan, achterwege laat. Die laat je niet zien. Je laat liever het mooie zien, de positiviteit. En dat is natuurlijk mooi al die positiviteit, maar de kracht om te groeien komt juist uit de leermomenten. Het aangaan van de negativiteit, het falen, je twijfels en je angsten.

“Your biggest fear, carries your greatest growth”

Het is juist die kracht die je maakt tot de persoon die je bent.
Het is juist die kracht die ervoor zorgt dat jij door blijft groeien.
Het is juist die kracht die je mooi maakt.
Het is juist die kracht die de basis is voor jouw drive.

Omarm jouw kracht. Verstop hem niet. Laat hem zien.

Enjoy life 🧡!

Share This