Om je dromen uit te laten komen, moet je stappen zetten. En als je van iedere stap geniet, bereik je je dromen sneller dan je ooit had durven dromen 😉. 

In mijn vorige blog vertelde ik je over mijn droom: een huisje op een berg in Italië met een bankje ervoor om van het prachtige uitzicht te genieten. Dat betekent niet dat ik pas gelukkig kan zijn als ik echt op dat bankje zit. Ik ben blij met iedere stap die ik zet. Als ik geld opzij zet om dat huisje te kunnen kopen. Als ik online zoek naar wat er zoal te koop is en het ene mooie plekje na het andere voorbij zie komen. Als ik van een YouTube filmpje leer hoe ik moet metselen, zodat ik kan meehelpen om het huisje op te knappen. Zo ga ik van doel naar doel om uiteindelijk mijn droom te realiseren. 

Heb jij een droom? Benoem dan de stappen, de mijlpalen, de tussenstops, de etappes, (of hoe je het ook noemt) en ga op reis! 

Je plezier, je doorzettingsvermogen, verbaasd staan van jezelf, onverwachte meevallers, momenten dat het tegenzit maar je toch doorzet. Alles wat je doet en voelt zorgt ervoor dat je reis memorabel wordt. 

Boeddha zei ooit: “Er is geen weg naar geluk. Geluk is de weg.” En we weten allemaal dat Boeddha een wijs man was. Dus maak de keuze om op reis te gaan. Dat is meteen de eerste stap. Wacht niet langer en start met jouw avontuur! Hoe mooier de reis, hoe makkelijker het is om het pad te blijven volgen. 

Blijf in beweging

Dus blijf in beweging en reis van mijlpaal naar mijlpaal. Blijf ontdekken, blijf nieuwsgierig naar wat de volgende stap je brengt en sta stil bij de geluksmomenten onderweg. Zo kom je in de flow en wordt de drive om door te gaan steeds groter. 

En toch… klinkt alles wat ik hierboven schreef gemakkelijker dan het is. Niet voor niets stranden heel veel mensen onderweg. Ze lopen vast, lopen in cirkels, gaan een stap vooruit en weer twee stappen achteruit. Dat kan allerlei redenen hebben. Niet om kunnen gaan met teleurstelling, twijfelen aan je keuzes, voorrang geven aan andermans dromen en andermans geluk… Je laat je afleiden, komt beren tegen op je weg, verliest focus. 

Ik ga je helpen

Ik kan je helpen je reis te voltooien en onderweg zo veel mogelijk te genieten. Want naast dat huisje in Italië is dat mijn andere droom: een wereld waarin alle dromen uitkomen. Misschien een utopie, maar als ik mijn klanten kan helpen om een mooie reis te maken en gelukkig te zijn, dan komt die droom ook steeds dichterbij. 

Ik kijk met een frisse blik naar je situatie, help je het overzicht te houden, zorg dat je groeit als mens en met je bedrijf. Als ik zie hoe jij stappen zet en na een mooie reis je droom laat uitkomen, ben ik een gelukkig mens. En ondertussen geniet ik volop van mijn eigen reis die leidt naar dat huisje op een heuvel in Italië. Dat jij mij helpt om die droom te verwezenlijken door wat geld in mijn spaarpotje te steken, is mooi meegenomen 😉.

Niet langer dromen maar doen?
Niet langer stilstaan maar op reis gaan?
Boek nu een coachwandeling.

Share This