Niet verliezen of winnen, het resultaat is in beide gevallen hetzelfde. Maar het gevoel is anders. Het verschil tussen positief en negatief, makkelijk en moeilijk. En wat dacht je van het verschil tussen andermans geluk of je eigen geluk.

Waarvoor kies jij?

Winnen of niet verliezen

Zoals al gezegd beide leiden tot hetzelfde resultaat. Als ik wil winnen dan zit daar een intrinsieke motivatie achter. Ik wil dat! Ik vind dat dan ontzettend belangrijk. Ik wil het resultaat halen. 

Gaat het om niet verliezen dan zal het vaker om gezichtsverlies gaan. Wat zullen anderen ervan denken als je niet wint, als je wel verliest, als je niet slaagt. Het woord falen schiet door mijn hoofd, de angst om te falen. De intrinsieke motivatie is dan nauwelijks aanwezig. Je bereikt het resultaat waarschijnlijk voor een ander. Bah wat klinkt dit negatief, vind je ook niet?

Door te kiezen voor winnen, kies je ook voor je eigen geluk. Omdat je gemotiveerd bent, zal het ook makkelijker gaan. En zelfs als het moeilijk gaat, zal het toch makkelijk voelen, omdat je er positief in zit. Het kost je geen energie. Je gaat er gewoon voor, je wilt immers dat resultaat behalen, succes hebben, winnen.

Dingen die bij je horen kosten geen energie

Dit is de basis.

Dat, wat je wilt bereiken, ook bij je past.
Dat je weet dat, wat je wilt bereiken, bijdraagt aan waar jij voor staat.
Dat je weet waarvoor je het doet.
Dat het geen energie kost om te winnen, je krijg er juist energie van.

Maar weet jij wat jouw basis is, ken jij je DNA?

Ken jij je drijfveren? Je kernwaarden? Je WHY? 

Gebruik je DNA om met energie je doelen te halen

Als jij weet waarvoor je staat en gaat, is het ook veel makkelijker te bepalen wat jij belangrijk vindt. Om keuzes te maken. Je bent gemotiveerd, je hebt energie, om aan de slag te gaan. Om te winnen.  

Winnen staat voor mij voor resultaten boeken.
Winnen staat voor mij vieren van je succes. 
Winnen staat voor mij voor energie. 

Gebruik je DNA voor jezelf en voor je bedrijf. Leer jezelf beter kennen. Zorg dat je aan de slag gaat met en voor de juiste dingen. Laat je DNA werken voor je eigen geluk. 

Wil jij achter jouw DNA komen of je DNA verfrissen?
Kom dan naar het Opkikkerweekend van 7 tot 9 februari 2020.
In dat weekend gaan we werken aan je drijfveren, je bedrijf, je doelen, je focus en je energie. Je gaat keuzes maken.
Je gaat winnen!

Interesse? Klik dan hier voor meer informatie.  

Share This