Ben jij verslaafd aan je droom? Gekke vraag om te stellen, dacht ik. Vooral omdat verslaving zo’n negatieve uitstraling heeft. Hoe kan ik het woord droom nu vermengen met verslaving? Misschien denk jij dat ook. Maar toch heb je doorgeklikt om deze blog te lezen. De vraag zal je dan wel triggeren.

Als we gaan kijken naar de definitie van verslaving dan voelt hij ook negatief:

“Een verslaving is een overweldigende behoefte aan en afhankelijkheid om 
een bepaald middel te gebruiken.”

Dus als jij verslaafd bent aan je droom, dan heb je er BEHOEFTE aan. WIL je het HEBBEN. Je leven heeft geen zin als je die droom niet REALISEERT

Maar als het zo uitgelegd wordt, zou je dan verslaafd willen zijn aan je droom? Ben jij verslaafd aan je droom?

Sense of Urgency 

Het woord verslaving hoort natuurlijk meer bij koffie, chocola of in een ergere variant medicijnen, alcohol of drugs. Maar ook gamen en je telefoon werken verslavend. Bij sommige van die verslavingen is je behoefte zo groot, dat je alles wilt doen om dat middel tot je nemen of achter een beeldscherm te kruipen. Echt alles. 

Het kan zelfs zo ver gaan, dat als je verslaafd bent, de rest van de wereld vervaagd. Elke keuze die je maakt zal bijdragen aan het scoren van dat middel of tijd claimen voor je beeldscherm. 

Ik weet dat uit ervaring. Niet dat ik verslaafd ben of ben geweest (alhoewel ik volgens mij verslaafd ben aan wandelen 😉), maar mijn vader wel. Hij was een alcohollist. En het belangrijkste voor hem was zijn volgende borrel. Het allerbelangrijkste. Om maar even alles te vergeten. Dat is ook de belangrijkste reden waarom mijn ouders scheiden. Hij ook niet meer kon functioneren op zijn werk. Hij raakte door zijn verslaving heel veel kwijt. Maar toch bleef de drank belangrijker. Het was zijn grootste prioriteit. Er was een sense of urgency. 

Verslaafd aan jouw droom 

Wat nu, als je net zo verslaafd bent aan jouw droom als mijn vader aan de drank? Zo verslaafd dat je er alles voor over hebt, dat niets je teveel is, dat je er gewoon voor gaat, alles moet wijken, je wilt scoren, omdat jouw droom het allerbelangrijkste is. Wat als dat zo was?

In mijn vorige blog vertelde al dat succes afhangt van een aantal factoren. De haalbaarheid van je droom (doel), je bereidheid om keuzes te maken om je droom (doel) te realiseren en de prioriteit, is jouw droom (doel) belangrijk. Zeker als we kijken naar bereidheid en prioriteit, dan passen deze termen ook prima in een verslaving. Ze zijn daar voor de volle honderd procent, misschien wel tweehonderd procent, aanwezig. 

Wil jij echt aan de slag met je droom, met je doel, dan zal je er verslaafd aan moeten raken. Je zal gepassioneerd moeten zijn, je zal waarschijnlijk keuzes maken die niet altijd even leuk zijn, maar wel noodzakelijk om je droom (doel) te realiseren Maar boven alles, staat je droom (doel) op nummer 1. Jouw droom is het allerbelangrijkste. 

Verslaving is een utopie 

Als ik het zo verwoord, zal verslaafd zijn aan je droom, een utopie zijn. Want er zijn zeker weten belangrijkere aspecten in je leven. Je partner en je kinderen, je familie, je vrienden, misschien een hobby. En scoren kan dan vast en zeker ook morgen of volgende week. Zo groot is de prioriteit niet. 

Maar toch, wat als je nu een beetje verslaafd zou zijn aan je droom, wat kan er dan allemaal gebeuren?

Bekijk wat je wel kan, welke stappen zijn haalbaar.
Bekijk welke keuzes acceptabel voor jou zijn, keuzes die je helpen om nu stappen te zetten, zelfs kleine stappen.
Bekijk wat nu belangrijker is, om te bepalen welke je stappen je wel kan ondernemen,

Want het allerbelangrijkste is dat je stappen gaat nemen om je droom te realiseren. Of je nu verslaafd bent aan je droom of niet.  

Ik help je graag met je verslaving .. kom een FOCUS dag ervaren. We gaan aan de slag met je droom, je doel, zodat jij stappen kan zetten naar realisatie. En in de maand november een leuk cadeau. Boek nu een FOCUS dag in de maanden december (nog 2 dagen mogelijk), januari of februari dan krijg je €100 korting. Stuur me een berichtje voor meer informatie of om je dag te reserveren. 

Share This