Stel je voor …. je maakt duidelijke stappen met je bedrijf. Je haalt meer klanten, meer opdrachten, binnen. Vooral de leuke klanten en opdrachten, die echt bij je passen. Je zit in de stijgende lijn.

Je hebt een duidelijke strategie, een koers, uitgezet. Deze leidt naar een nieuwe definitie van jezelf en je bedrijf. Je hebt duidelijk de focus om je doelen te halen of misschien zelfs wel te overtreffen. Je voelt je super! Je kan de hele wereld aan!

Je hebt de vrijheid om te werken waar je wilt, met wie je wilt, voor wie je wilt en wanneer je wilt.
Jij hebt de controle. Jij hebt de regie.

Vol vertrouwen in jezelf en de toekomst. Je wordt gezien als een voorbeeld, een inspirator. Jij maakt het verschil.

Deze paragraaf staat op de home pagina van mijn website. Vrijheid, de wereld ontdekken, op avontuur, energie krijgen van de dingen die je doet, klanten die je inspireren en die jij inspireert, vertrouwen in de toekomst. 

Hoe gaaf zou dat zijn!
Maar hoe ga je dat voor elkaar krijgen?

Voor veel ondernemers is dat een utopie. Het gaat niet vanzelf, ondernemen is vaak een kwestie van heel veel moeten. Dingen doen die je eigenlijk niet zo leuk vindt. En als geld verdienen dan de drijvende kracht wordt, dan is vrijheid ver te zoeken. Mijn vrijheid dan wel te verstaan, de reden waarom ik zo van het ondernemerschap hou. 

En begrijp me niet verkeerd. Ik wil ook geld verdienen, ik heb het ook nodig, de schoorsteen moet roken. Zeker in deze tijd van hoge inflatie en kosten. Daarvoor sluit ik mijn ogen niet. 

Ik denk wel dat als geld verdienen je drijfveer is/wordt om te ondernemen, je die vrijheid nooit zult ervaren. Er is altijd wel iets dat je moet om je financiële doel te halen. En er is altijd een overtreffende trap als het om geld gaat. Heb je €50.000 verdiend, dan kan je voor de €100.000 gaan. 

Ik heb de vraag al eens eerder in een blog gesteld, toen juist vrijheid de drijfveer was om te gaan ondernemen. 

WAT IS VRIJHEID VOOR JOU?

Voor mij heeft het echt te maken met de dingen doen waar ik blij van word. Vrije tijd waarin ik elke dag kan wandelen, maar ook kan reizen. Zelf de regie houden over mijn leven. En dan voor die levensstijl voldoende geld verdienen met leuke klanten en opdrachten. 

Die vrijheid, of je eigen definitie van vrijheid 😉, gun ik jou ook.

Wat zou een stap kunnen zijn om jouw vrijheid te realiseren?

En dan tijdens een wandeling elke keer er op gewezen worden … gevangen of vrijheid!

Share This