En als je stil staat, kom je niet vooruit…

Ik ben al een tijdje met mijn bedrijf bezig, een jaar of 5. Met ups en downs. Met goede, uitvoerbare ideeën zoals Netwalking, de Opkikkerdag en het werken volgens de HI5 methode. Maar soms heb ik wat minder goede ideeën, zoals Powervrouwen in Balans. De powervrouwen die ik hierover sprak hadden zo’n programma helemaal niet nodig. Of ideeën die wel aanslaan maar mij geen voldoening geven. Gewoon omdat online werken mijn ding niet is. 

De afgelopen jaren waren jaren waarin ik ontdekte wie ik ben en waar ik voor sta. Waar ik blij en gelukkig van word. Het was elke keer weer uitproberen, vallen en opstaan. Maar vooral blijven bewegen.

Corona zorgde in eerste instantie voor verstilling, voor stilstand. En daarna voor volle kracht vooruit in de 6e versnelling omdat de B&B volstroomde met gasten die er allemaal graag een paar dagen uit wilden. 

En ik? Ik rende heel hard mee, soms als een kip zonder kop.

Gewoon doen!

In september was ik moe, ik was toe aan een moment voor mezelf. Waar stond ik en waar stond ik met mijn bedrijf? Ik weet in elk geval, in 2020 stond mijn bedrijf grotendeels stil. 

Het idee van de Cammino della Fortuna kreeg ik eigenlijk al in juni, juli. Ik zag op social media Linda Commandeur een maand lang wandelen door de Achterhoek. Ik vertelde haar dat mij dat ook super gaaf leek, maar dan in Zuid-Limburg. En daarop antwoordde Linda: “Laura gewoon doen!”. 

Klinkt erg simpel, maar op dat moment zat ik in de ratrace van het gastvrouw zijn en het rekening houden met alle regels rondom Corona. Mijn hoofd stond niet naar “gewoon doen”. Dus het was makkelijker gezegd dan gedaan. Maar zo simpel is het wel.

Oktober als breakpoint

Tijdens een wandeling in oktober besloot ik dat ik mezelf die maand tijd zou gunnen. Niet elke dag van A naar B rennen, maar elke dag een plek en een wandeling. En dan nadenken over wat ik wilde met mijn bedrijf. Aan de keukentafel besprak ik mijn besluit met Rob. 

En aan die keukentafel werd de Cammino della Fortuna geboren. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor andere ondernemers en voor een goed doel.

Van 0 naar 100 in één ochtend

Wat er daarna gebeurde, is met geen pen te beschrijven. Niet meer stilstaan, maar volop bewegen. Helemaal één zijn met wie ik ben en waar ik voor sta. Elk moment was genieten. Genieten van de reacties die ik kreeg, van de media aandacht. Het werd maar weer eens bevestigd: je bent echt verantwoordelijk voor je eigen geluk. 

En toen was het 1 januari 2021 en liep ik mijn eerste wandeling op het pad van geluk. Alles wat ik de mensen die ik coach meegeef, gebeurde hier. Mijn kernwaarden werden elke keer geraakt, mijn why werd gevoed. Omdat ik geloofde in wat ik deed, omdat het zo goed voelde, ontstond een flow. Ontstond een beweging die niet meer te stoppen was.

De maand was veel te snel voorbij. Ik genoot elke dag. Van de ondernemers, de prachtige plekken onderweg, de mooie gesprekken, de reacties van alle mensen die mij volgden. Van de zon, de sneeuw, de regen en de pratsj.

En toen was januari voorbij

Ondertussen zijn de 31 wandelingen voorbij, heb ik ruim 240 kilometer gelopen door Zuid-Limburg en hebben we samen €2.700 opgehaald voor het goede doel. Door alle enthousiasme heb ik besloten dat de Cammino della Fortuna en vaste plek krijgt in mijn werk. 

Het belangrijkste wat ik wil doen, is de route uitwerken. Kijken of het een bewegwijzerde route kan worden. En ik wil een boek schrijven. Dat staat nog in de kinderschoenen, maar het gaat er komen.

Ik blijf aanvragen krijgen om mee te wandelen op het pad van geluk. En dus loop ik in februari nog 10 dagen met ondernemers. Natuurlijk gaat nog steeds een deel van de opbrengst naar het CredoHuis. Omdat zwerfjongeren ook geluk mogen ervaren. Dat stopt niet! Ik ga gewoon door. Ook in maart en april. 

Loop mee!

Ik heb de website van de Cammino della Fortuna aangepast. De eerste opzet was immers vooral om informatie te verstrekken over de projectmaand januari. Maar ondertussen is de Cammino veel meer. Ik wil het pad vooral gebruiken bij mijn businesscoaching in de natuur. Een wandeling met een goed gesprek, sparren over jezelf en je bedrijf, over waar je nu staat en waar je graag naartoe wilt, wat je lonkend perspectief is. Je kan een één-op-één wandeling, een Cammino, boeken en zelf bepalen waar je het liefste wilt lopen. En zodra we weer in groepen bij elkaar komen, kan je deelnemen aan de Camminata. Een groepswandeling op het pad met een thema waarmee we onderweg aan de slag gaan. 

Op www.camminodellafortuna.nl vind je alle informatie over het pad van geluk en de verhalen en foto’s van de bijzondere eerste maand van het jaar. En je kan je aanmelden voor een Cammino of klik hier en ik stuur je de mogelijke wandeldata in de komende maanden. 

Zie ik jou snel?

Share This