Heb jij weleens last van een vol hoofd? Zo’n hoofd dat helemaal overloopt? Waar echt niets meer bij kan? Omdat er zo veel taken en verantwoordelijkheden op je bordje liggen. Omdat je privé en zakelijk allerlei ballen in de lucht moet houden. Dan is de kans groot dat je niet meer weet waar je moet beginnen. Je agenda staat vol en waar vind je tijd om te werken aan je to-dolijst? Je telefoon trilt, piept en gaat telkens over. En daardoor wordt die to-dolijst steeds langer. Je hebt een planning, maar die stel je elke keer bij. Je hebt alle aandacht voor anderen; je gezin, je vrienden, je klanten, maar aandacht voor jezelf schiet erbij in. En dan hebben we het nog niet eens over alles wat je ‘moet’ doen van jezelf. 

Er is geen ruimte in je hoofd.

In deze situatie maak jij keuzes. Terwijl je niet eens tijd hebt om na te denken. En dus overzie je de consequenties van je keuzes niet. Eigenlijk neem je ad hoc beslissingen. Je kiest impulsief. Maakt snelle afwegingen die goed zijn voor de korte termijn. Deze keuzes zijn meestal niet de beste keuzes. 

Hoe creëer je ruimte in je hoofd?

Je snapt natuurlijk wel wat mijn antwoord is: ga wandelen. Wandelen zorgt voor de broodnodige rust in je hoofd. De aandacht voor de natuur en de beweging van het wandelen zorgen samen voor headspace. Er ontstaat overzicht, je creativiteit ontwaakt, je ziet makkelijker oplossingen. Tegen het einde van een goede wandeling keuzes maken of knopen doorhakken gaat veel beter dan aan je bureau of tijdens het eten koken. Want je maakt keuzes waar je volledig achter staat. 

Is het zo simpel?

Ja! Maar als je aan een wandeling begint met een overvol hoofd, gaat het niet vanzelf. Wandelen is natuurlijk de basis voor meer overzicht. Door simpelweg een ommetje te maken, creëer je meer rust in je hoofd. Maar je hebt ook focus nodig om je prioriteiten te bepalen, om te werken aan die to-dolijst. Focus om voldoende ruimte te maken zodat je goede keuzes maakt. Een coachwandeling, en dus een goed gesprek tijdens dat ommetje, zorgt voor inzichten. Dat resulteert in helderheid en focus. In prioriteiten en doordachte keuzes. En dat zorgt weer voor actie.

Heb jij behoefte aan een helder hoofd?
Wil je door de bomen het bos weer zien?
Ben je op zoek naar focus? Structuur?

Kom in beweging en ga wandelen! Wil je de gewenste headspace creëren om met aandacht keuzes te maken die bijdragen aan jouw geluk? Maak dan een afspraak voor een coachwandeling. 

Tot snel!

Share This