Toen ik een aantal jaar geleden begon als coach werd ik geraakt door de quote “alles wat je aandacht geeft groeit”. Gewoon omdat ik denk dat het daar in de wereld om draait. Aandacht, oprechte aandacht en interesse in je medemens. Of dat nu je partner, je kinderen, de buurvrouw, een gast, een klant, een ondernemer, gewoon een ander mens is. Echte aandacht krijgen, zorgt ervoor dat je voor vol aangezien wordt, dat jouw mening telt, dat je gezien mag worden. Dat wie jij bent en waar jij voor staat, belangrijk is. Niet voor niets ben ik mezelf toen aandachtverstrekker gaan noemen. Want in mijn ogen is een coach juist dat. Een persoon die je aandacht geeft, naar je luistert, de juiste (vervelende) vragen stelt, je aan het denken zet. Zodat jij kan groeien als mens, als ondernemer. 

Wat is jouw kracht?

Jouw kracht, jouw waarden, jouw drijfveren, jouw basis. Lange tijd heb ik gedacht dat die oprechte interesse en aandacht mijn grote kracht was. Maar mijn grootste kracht is iets wat mij makkelijk af gaat. Iets wat ik zonder nadenken doe. Iets wat ik helemaal niet bijzonder vind. Wat is dan jouw kracht? Wat gaat jou gemakkelijk af?

Mijn klanten gaven en geven het elke keer terug. Mijn kracht is het makkelijk creëren van een veilige omgeving, een omgeving waarin je jezelf mag zijn, jezelf mag blootgeven. Een omgeving waarin het wederzijds respect en vertrouwen groot is. Door het creëren van die veilige omgeving, kan er juist vertrouwen, openheid en respect ontstaan en is aandacht en oprechte interesse mogelijk.

Hoe zet je zo’n kracht nu in om je doel te halen? Want daar draait deze blog toch om. Simpelweg door die veilige omgeving ook voor mezelf te maken. Een omgeving waar ik mezelf mag zijn, waar ik trots op mezelf ben, ongeacht het resultaat. Dat ik aandacht heb voor mezelf en mijn doelen. En die omgeving heb ik voor mezelf groter gemaakt door deze uit te breiden naar buiten, in de natuur. De natuur die een toegevoegde waarde heeft in die veilige omgeving. Die mijn creativiteit triggert, waardoor ik in staat ben nieuwe wegen te bewandelen om dat doel te bereiken.

Als ik dan daarbij mijn waarden en drijfveren optel, wordt de kans van het behalen van mijn doel steeds groter. 

Ken jij jouw DNA?

Je kracht, je waarden, je drijfveren, zijn jouw basis, is jouw DNA. Die drie samen maken het een stukje makkelijker. Maar je DNA kennen is niet altijd makkelijk. Daar is veel onderzoek voor nodig. Het is net een ui dat je steeds verder afpelt. En zonder je DNA is het halen van je doel ingewikkelder (niet onmogelijk).

Maar wat gaat er, behalve het halen van je doelen makkelijker als jij je DNA kent?

  • Het is makkelijker om keuzes te maken, keuzes die passen bij jouw DNA.
  • Het is makkelijker om je te focussen, je weet wat belangrijk voor je is.
  • Het is ook makkelijker om tijd vrij te maken om je ambities waar te maken. 

De stip op de horizon, wat je echt wil bereiken wordt duidelijker. En dus ook de stappen die je moet nemen. En het is daardoor echt makkelijker om je doel te realiseren.

Klinkt goed. Inzicht in je DNA helpt je echt. Wil jij aan de slag met je basis? Wil jij inzicht in jouw DNA? Kom dan naar het Opkikkerweekend van 7 tot 9 februari 2020. Ontvang nu €100 korting als je voor 1 januari 2020 je plek reserveert. Klik hier voor meer informatie. 

Share This