Laatst liep ik door het Eyserbos en daar zag ik het… klip en klaar. Drie bomen langs hetzelfde pad nagenoeg naast elkaar. Drie bomen met een stevige basis: wortels die verankerd zijn in de grond. De basis klopt. De volgende overeenkomst tussen de bomen is dat ze dezelfde voeding hebben, gebruik maken van dezelfde energie. 

focus in de natuur

Maar hoe ze deze energie inzetten, verschilt per boom. 

De boom links versnippert zijn aandacht, zijn energie, over heel veel verschillende takken. Hij verspreidt zijn risico. Alle takken groeien, maar het blijven twijgjes en dunne takken. Zo gaat het ook in je bedrijf. Als jij je focus versnippert, komt er nauwelijks iets van de grond. 

De middelste boom doet het al veel beter en verspreidt zijn energie over 3 takken. Hij wedt op 3 paarden en kijk eens wat een verschil. Als jij je tijd in 3-en verdeeld en dan met aandacht werkt aan één onderdeel (product/dienst) dan groeien alle 3 de takken tot stevige stammetjes. 

De rechtse boom staat er het stevigste bij. Een super hoge boom met een dikke, rechte stam. De boom is zo groot dat ik ‘m niet eens in zijn geheel op de foto krijg. Als jij je focust op één ding en ervoor gaat, kun je ver komen en schiet je flink de hoogte in. Want dat is wat focus doet. Alles wat je aandacht geeft groeit. 

Aan jou de keuze. 

“Je krijgt geen resultaat als je je focust op het eindresultaat.
Je krijgt pas resultaat als je je focust op de stappen
die leiden tot het gewenste eindresultaat.”

 

Wil je na de zomervakantie met focus aan de slag? Dan is de Camminata met het thema Focus iets voor jou. Tijdens een wandeling door het prachtige (bergdorpje) Vijlen, gaan we met dat thema aan de slag. 

Praktisch::

🔅woensdag 1 september 09.30-12.00 uur

🔅start in Vijlen

🔅maximaal 6 deelnemers

🔅kosten €39,50* pp (exclusief btw) 

* natuurlijk gaat er €5 naar het Cammino della Fortuna goede doel, het CredoHuis.

Share This