Laatst reden we achter een camper en op die camper stond:

“Happiness is not a destination, it’s a way of life”

En gelijk gingen bij mij m’n radartjes draaien. Enerzijds omdat ik (wij) voordat ik achter de geraniums in een prachtig stadje in Toscane ga zitten, graag nog een jaar of twee wil rondtrekken met een camper in Europa. En ik kon me dus helemaal verplaatsen, in de camper plaats nemen, reizen en gelukkig zijn. En anderzijds omdat het me 20 jaar in tijd teruggooide, toen Rob en ik met een omgebouwde toyota-van ‘Ummie’ genaamd door Nieuw Zeeland getoerd hebben. Wat een gevoel van geluk en vrijheid was dat.

Maar eigenlijk is dat niet de strekking van deze quote. De strekking is dat je geen doel kan maken van gelukkig zijn ofwel op 31 december 2020 ben ik een gelukkig mens. Betekent dat dan dat ik dat nu niet ben? Of dat ik op 1 januari 2021 weer ongelukkig ben? Nee, het betekent dat gelukkig zijn een mindset is. En dat alles wat je bent, doet, bijdraagt aan het gelukkig zijn. Zodat jij gelukkig bent, maar ook je gezin, je familie, je vrienden. Want jij draagt bij aan het geluk van anderen en vice versa.

Wees actief
Het is bewezen dat een actief leven, leidt tot meer voldoening. En hoe meer voldoening jij uit je leven haalt, hoe groter je geluksgevoel zal zijn. Stel doelen, vier successen, ga op onderzoek uit, steek tijd in je hobby. Bepaal 10 activiteiten die je blij maken, je een goed gevoel geven waarvoor jij in een actiestand gaat staan. En voer ze uit!

Stop met piekeren
Van piekeren word je niet gelukkig. Dus kan je er maar beter mee ophouden. Het is zelfs bewezen dat juist de dingen waarover je zorgen maakt, ook daadwerkelijk uitkomen, de ‘self-fullfilling prophecy’. En je kan tijdens het piekeren, alle oplossingen de revue laten passeren, maar als het puntje bij paaltje komt, had je niet aan de daadwerkelijke oplossing gedacht.
En ik weet dat dit simpel klinkt maar niet makkelijk is, want we hebben veel zorgen, maar wat als ze nu niet uitkomen?

Zorg elke dag voor geluksmomenten
Het klinkt cliché maar het is echt zo als jij elke dag BEWUST kan genieten van kleine en grote geluksmomenten in je leven dan zal het geluksgevoel alleen maar groter worden. Wat helpt is het opschrijven van deze momenten en in je gelukspot stoppen.

Ruim op
Opruimen is niet mijn favoriete bezigheid en ik schaar opruimen niet onder mijn geluksmomenten van de dag. Maar opruimen van je kast, je bureau. Dingen weggooien als je ze niet meer nodig hebt. Het lijkt wel of dat zorgt voor een stuk je rust en dus ook een gevoel van geluk. Het resultaat is dat je je lekkerder gaat voelen.

Maak overzicht
Hiermee bedoel ik dat je elke dag bepaalt wat je die dag moet gaan doen. Wat wil je die dag bereiken en hoe ga je dat doen. Dat kan je de avond er voor doen, maar ook de ochtend. Mijn voorkeur gaat uit naar de dag ervoor omdat je dan ’s nachts niet wakker ligt en je bedenkt wat je allemaal nog moet doen.

Gelukkig zijn is een manier van leven. Maak er jou manier van! Weet je niet waar je moet beginnen of heb je wat hulp nodig, wat meer structuur en rust in je leven? Neem gewoon contact met me op. Dan gaan we eens kijken hoe jij van geluk ook een manier van leven maakt.

Share This