De afgelopen week was ik een dag in Rotterdam. Mijn geboorteplaats. De plek van mijn jeugd.
Ik had een begrafenis. En terwijl ik Rotterdam naderde over de A16 schoot het door mijn hoofd … “Wat is het hier druk!”. En niet gewoon druk … nee echt hartstikke druk. Overal auto’s. En in de stad overal mensen, overal gebouwen, overal geluid … echt druk!

Ik realiseerde me op dat moment dat het me ook gelijk beklemde. Je kent dat wel zo’n gevoel van een riem om je hart, het gevoel dat je niet meer kan ademen, het gevoel dat jij stilstaat en niet meer kan bewegen en iedereen om je heen rent en schreeuwt. Het voelde in elk geval niet fijn.

Toen ik op de begraafplaats, in hartje Rotterdam, aankwam was er juist het tegenovergestelde. Weinig mensen, groen en stil. En op een of andere manier maakte mij dat ook rustig. Blijkbaar staat voor mij de natuur synoniem met rust. En ben ik dus ontzettend blij dat ik in een mooie, groene omgeving woon. En snap ik ook steeds beter als gasten van de B&B het hier als zo fijn ervaren. Naast natuurlijk de aandacht en het lekkere eten is het hier zo stil en groen. Als een warme deken ….

Een half jaar geleden ben ik begonnen met NET-WALKING*. Ondernemers die elkaar in de natuur ontmoeten en leren kennen. Heerlijk wandelend vanuit mijn plek, in mijn natuur. Nou ja natuurlijk niet echt mijn natuur, maar het voelt wel een beetje zo. Ik mag ze laten ervaren wat de natuur, deze prachtige plek met je kan doen. En elke keer komen dezelfde woorden weer boven drijven.

RUST, ENERGIE, FOCUS, INZICHT en OVERZICHT

Natuurlijk gebruik ik wandelen ook graag in mijn producten zoals in de OPKIKKERDAG*, de FOCUS-DAG en in de STRATEGIE-SESSIES. Als er geen papier nodig is ben ik, samen met mijn klant, buiten te vinden. Via mijn klanten krijg ik dezelfde feedback.

Blijkbaar doet de natuur iets met je. Ik ben eens op onderzoek uitgegaan en de kleur groen in de natuur helpt. En volgens diverse bronnen wordt groen geassocieerd met rust, balans, helen, wijsheid, inzicht, veiligheid en vernieuwing. Dat lijkt mij een super goede basis.

En terwijl ik dit blog aan het schrijven ben, kijk ik omhoog en zie ik mijn plek om me heen. De plek waar ik tot rust kom. Zo werk ik het allerliefste,

Natuurlijk ervaar ik ook wel eens stress. Het is niet altijd even makkelijk, mijn coachingspraktijk en een B&B runnen en daarnaast een gezin met alle huishoudelijke taken. En toch als ik dan naar buiten stap, diep ademhaal, en een ommetje maak, lijkt het erna altijd makkelijker te gaan. Omdat ik rustiger ben, het overzicht weer heb en niet in zeven sloten tegelijk stap en de energie en focus heb door door te pakken.

Dus de natuur doet echt iets met me, helpt me, maakt me sterker.

Wil jij dat ook ervaren?

Kom dan eens meewandelen of vraag informatie over één van de dagen of sessies. En ervaar de kracht van de aandacht in de natuur.

Enjoy life 🧡!


* misschien leuk om te weten …
op woensdag 26 september is weer de volgende gelegenheid om je aan te sluiten bij Net-walking en
op woensdag 31 oktober staat de volgende Opkikkerdag weer gepland.

Share This