Misschien ken je deze wel .. “als je doet wat je altijd deed, krijg je steeds minder dan wat je altijd kreeg“. Alleen als je dingen anders gaat aanpakken gaat het resultaat ook anders zijn. Maar wat als je nu blij wordt en bent met het resultaat? Gaat deze vlieger dan ook op?

Mijn verhaal begint zo rond deze tijd, maar dan een jaar geleden. Onze vakantie komt langzaam tot een eind en als we dan in het vliegtuig naar huis zitten zeggen we tegen elkaar: “Volgend jaar gaan we ergens anders naar toe. Ik heb het wel gezien.”. Elk jaar gaan we naar de Canarische Eilanden, en de laatste vier jaar naar hetzelfde eiland en zelfs naar dezelfde plaats en hetzelfde complex. Afgelopen jaar dus ook. Alleen er waren wat dingen anders, vooral de herrie ’s avonds stond ons tegen. En dus zeiden Rob en ik vorig jaar tegen elkaar; volgend jaar echt iets anders. Zo rond oktober beginnen bij ons de gedachten over onze vakantie. Over één ding zijn wij het eens … we willen een zonvakantie! En dus gaan wij op zoek naar (betaalbare) zonbestemmingen in de winter. En elke keer komen wij weer uit bij die Canarische Eilanden, want meer dan 6 uur in een vliegtuig voor twee weken vakantie vinden we te veel van het goede. En dus gaan we alle sites weer af. Welke eiland? Welke plek? En we hebben afgelopen jaar echt ons best gedaan maar toch komen we weer uit op ons vertrouwde plekje.

En dus zitten we ook dit jaar weer op Tenerife, Playa Paraiso, resort Adeje Paradise. Maar dit gaat nog verder dan alleen maar dezelfde plek. Vanaf het moment dat we in het vliegtuig stappen weten we al hoe lang de wandeling naar de koffers is, waar onze huurauto staat, hoe we moeten rijden, dat na deze bocht Monkeypark zichtbaar is, net zoals de poort van het Siampark. Dat we afslag 79b moeten hebben en dat het druk zal zijn op de rotonde. We vragen ons af of het appartementencomplex dat ze in het dorp bouwen nu wel wat verder in ontwikkeling is en of Dalila al bij de ingang staat. En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat we straks boodschappen gaan doen bij ‘onze’ supermarkt. En we al weten welk brood en beleg we gaan kopen en dat we vanavond (traditioneel) tapas eten. Welke tapas weten we ook al. We lopen door de supermarkt alsof we er gisteren nog waren.

Een echt voorspelbare vakantie. En we doen weer wat we elk jaar doen. Krijgen we dan ook minder? Nee juist omdat alles zo vertrouwd is, zorgt dat ervoor dat wij ontspannen op vakantie gaan, er geen verrassingen zijn  en wij dus optimaal kunnen genieten.

Maar of we volgend jaar weer gaan? Dat zien we straks in oktober wel :-).

Share This