Een heerlijke luie zondag, lekker in mijn pyama eerst ontbijten en dan op de bank een filmpje kijken. Iets wat een jaar geleden onwerkelijk, een droom, was. En dromen kunnen waarheid worden, als je het lef hebt om keuzes te maken waardoor je elke keer een stapje dichterbij je droom komt. Afgelopen zondag was het weer raak, lekker lui.
Een droom realiseren. Zo’n luie zondagochtend is maar een klein stukje van een hele grote droom die ik heb. Door de keuze die we vorig jaar maakten, komt die droom steeds dichterbij. 
Mijn droom is weer een langere periode reizen. Een droom die al heel lang in mijn hoofd leeft. We hebben in de vorige eeuw een jaar de wereld rond gereisd en het gevoel tijdens dat jaar was geweldig, overweldigend. Nieuwe ervaringen opdoen, met volle aandacht voor elkaar en jezelf, en geen stress. Ik weet dat het kan, deze droom is te realiseren.
Onze B&B ervaring was machtig mooi, maar druk en stressvol. In dit leven was geen ruimte voor een langere vakantie, er was geen ruimte voor mijn droom. Bovendien als we op vakantie gingen, waren we vooral bezig met de batterij opladen. Er was voor mij geen sprake van reizen. En dus droom ik van reizen. Op een andere manier dan 25 jaar geleden. Ondertussen zijn we wat jaartjes ouder en het backpackend reizen zoals toen, zie ik niet meer zitten. Het alternatief is rondreizen in een camper in Europa. 
De keuze om de B&B te verkopen en andere dingen te gaan doen, brengt de droom dichterbij.
Ik keek op de bank naar een filmpje van Red Bull Racing, achter de schermen van een de race. En de ondertitel van dat filmpje was ‘powered by dreams’. 
Die blijft hangen. Zonder dromen, zonder doelen, is het lastig (niet onmogelijk 😉) om je pad te vinden. Zonder dromen, zonder doelen kan je verzanden in verdwalen (alles is leuk). Zonder dromen, zonder doelen kan je het maken van keuzes voor je uit schuiven of misschien beter gezegd, je hoeft geen keuzes te maken (alles is goed). 
En er is in deze geen goed of fout. Het gaat immers om de reis die leven heet. Alleen mijn voorkeur gaat uit naar een leven met dromen en met doelen. Ik heb die richting nodig. 
Een droom, een doel bepaalt de stip op de horizon. Het bepaalt ook je pad, de stappen die je zet om er te komen. Een droom, een doel helpt je bij het maken van je keuze. Immers je keuzes dragen bij aan het realiseren van je droom, het bereiken van je doel. 
Dat is voor Red Bull zo, is voor mij persoonlijk en zakelijk zo, en hoe zit dat bij jou?
Wat is jouw grote droom? 
Waarom doe jij wat je doet? 
Of ben je meer een go-with-the-flow persoon? 
Ben je meer zoals ik, een persoon met een droom dan helpt het om je droom te visualiseren. Maak er een moodboard van. Zodat jij je droom levendig houdt. Zodat jij weet wat je moet doen. Zodat jij je keuzes kan maken. Zodat jij elke keer een stapje dichterbij komt. 
Alles wat je doet is dan powered by dreams. 
Share This