Ik zit, terwijl ik aan deze blog begin, in het ziekenhuis. Schrik niet, niets ernstigs, gewoon door de MRI scan van de pols.

Terwijl ik dit tik gaan er allerlei alarmbellen af … gewoon? Gewoon? GEWOON????

Dit wordt mijn eerste keer en heb geen flauw idee wat me te wachten staat. En dus gieren de zenuwen door mijn keel en mijn maag staat op springen. Waarom eigenlijk? 

Waarom is alles wat we de eerste keer doen eng (en overigens bij sommige dingen is de tweede, derde en vierde keer ook niet zalig makend)? 

Ik heb het daar weleens discussies over met mijn klanten. Dan zeg ik start nou toch met het maken van filmpjes of maak een afspraak met die persoon. En steevast krijg ik te horen ‘Jij hebt makkelijk praten, Laura. Jij maakt al filmpjes, je gaat zelfs live.’ Of ‘Jij maakt zo makkelijk contact met mensen.’

Ja, ja dat klopt maar makkelijk is toch echt anders. Ik heb nagenoeg altijd last van, noem het maar, start-angst. Alles moet tot in de puntjes uitgewerkt zijn. Ik moet precies weten hoe of wat.  En filmpjes neem ik vaak 6 keer op.

Zo was ik van de week bij JBS, een netwerk van een leuke club ondernemers, en daar was een workshop over een videopitch. En ik kreeg van andere ondernemers te horen: ‘Piece of cake voor jou. Jij gaat vast zo voor de camera staan.”
Poeh het was dus niet alleen de start-angst om, in een groep, voor de camera te gaan staan, daar kwam ook nog eens bij dat ik het gevoel kreeg dat ik moest laten zien dat ik dat kon. 

Uiteindelijk stond ik als laatste voor de camera en zie hier het resultaat. Wat vind jij ervan? 

Bij JBS was iedereen laaiend enthousiast .. natuurtalent, vanuit het hart. Maar ik denk er het mijne van.

Maar goed start-angst, zenuwen die door je keel gieren zijn allemaal symptomen van adrenaline, een boost om ervoor te gaan. Maar ook tekenen van spanning, eng, lef tonen. Aan jou de keuze waar je voor gaat! 

Ik kies telkens weer er voor gaan. De angst onder ogen te zien en ervoor gaan. Om me uit te dagen, om te groeien. Om stappen te nemen die me steeds dichter bij mijn doel brengen. 

Welke keuze maak jij? 

Heb je hulp nodig? Maak dan eens een afspraak voor die gratis coachsessie. Je kan hem plannen op een moment dat jou uitkomt.

Oh ja en die MRI scan … viel allemaal reuze mee. Wat spierpijn. En eigenlijk heb ik me voor niets druk gemaakt. 

Share This