Je hebt een droom. Wellicht heb je ook nog een missie en een visie. En om die te realiseren heb je jezelf een aantal doelen gesteld. En die doelen heb je misschien wel in kleinere doelen opgedeeld of in te nemen acties. En een stappenplan gemaakt. Een tijdlijn waarin je deze stappen hebt opgenomen.

Jij komt in actie! Je gaat je stappenplan met de daarbij horende acties, uitvoeren, zodat je doelen gerealiseerd worden.

Je vindt niet alles wat je moet doen even leuk, je hebt niet overal lef voor, en je bent niet overal even goed in. Maar je gaat aan de slag. Want je wilt echt je doelen realiseren. Het brengt je immers steeds dichter bij die droom.

Natuurlijk begin je met de leuke acties, de acties die je durft en waar je goed in bent. Echter om te slagen zul je alle acties moeten doen. Dus ook degene die je niet zo leuk vindt om te doen, de acties waar je het lef niet voor hebt of de acties waar je niet zo goed in bent. De acties waarvoor je uit je comfort zone moet stappen of waar je minder ervaring mee hebt.

En dan … sla je dicht. Belemmeringen belagen je en de twijfels komen boven drijven en voordat je het weet begin je met uitstellen … “Ik doe het morgen wel”.

Maar wat als je stappenplan nu vol staat met acties die je leuk vindt en goed kan. Acties waar je niet mee kan wachten om te beginnen ook al moet je buiten je comfort zone stappen. Acties waarvan je energie krijgt en die zorgen voor succes. Actie die je NU gelijk wilt oppakken en niet wil laten liggen tot morgen.

Begin bij het begin

Het begint bij het bepalen van je strategie om je droom te realiseren. Zorg voor een strategie die bij je past. Waar jij je helemaal thuis voelt. Die als een warme deken voelt. Waar jij al je creativiteit in kwijt kan. Waar jij je talenten en krachten in kan gebruiken. Waar jij helemaal in je element zit. Waarom dus afkijken bij anderen? Hun strategie overnemen. Omdat je ze bewondert, omdat je hetzelfde resultaat wil hebben? Maar wat als jouw strategie, de strategie die jouw talenten en krachten in werking zetten, kan leiden tot een nog beter resultaat.

Als je dan je strategie hebt bepaald, JOUW strategie, dan wordt het tijd om je doelen en je acties te bepalen. En eigenlijk herhaal je dan hetzelfde. Maak doelen en acties die bij jou passen. Waar jij ’s ochtends voor uit je bed springt. Waar je gelijk mee aan de slag wilt en niet pas morgen!

Om je strategie te bepalen, moet je weten, wie je bent, waar je voor staat en waar je naar toe wilt. Je moet weten wat jouw talenten en krachten zijn. Je kernwaarden helder hebben. Ga daarmee aan de slag, want deze kennis gaat je verder helpen.

Onderdeel van het Boost Your Business traject is de module Stappen en Doelen. In deze module ga je juist aan de slag met al deze componenten, met je missie en visie, je talenten, je krachten en je kernwaarden en de vertaling naar een strategie, naar doelen en naar acties.

Het zou vreemd zijn zou ik je niet zou aanraden om het gehele traject, dat minimaal 5-6 maanden duurt, te doorlopen. Maar ik kan me ook voorstellen dat je na het lezen van deze blog vooral op deze module zit te wachten. Want wie wil er nu niet alleen maar bezig zijn met een strategie, doelen en acties die bij je passen. Daardoor kan je meters maken om zo steeds dichterbij je diepste verlangens te komen.

Zullen we afspreken? Om te kijken of ik je kan helpen. Dit soort gesprekken blijken in de praktijk al heel waardevol. Dus trek de stoute schoenen aan en plan een gesprek in. Vind je het leuker om live af te spreken? Bel me dan voor een afspraak. Ik ben te bereiken op 06-21521382.

Tot snel!

Enjoy life 🧡!

Share This