Afgelopen donderdag en vrijdag waren nat. Veel regen en wind, donkere wolken pakten zich samen. Het voelde vreemd na al die weken zon en zomerse temperaturen. We waren verwend en dus viel dat slechte weer tegen. Behalve voor de natuur. Zij was blij, want na zoveel droogte, kon zij weer ademhalen en bloeien. 

Ervaringen maken je rijk

In ons leven, in ons bedrijf, zit het soms mee en soms zit het tegen. Soms schijnt de zon volop en soms heb je dreigende wolken en komt het water met bakken naar beneden. Soms hebben we succes en soms mislukken we  faliekant. 

Alle ervaringen zijn goed en van alles wat er gebeurt kun je leren. Positieve en negatieve ervaringen maken je rijker. Deze informatie neem je mee bij de volgende keuze die je maakt. 

Dit zag ik niet aankomen!

Vaak overzien we niet alle consequenties van onze keuze. Simpelweg omdat we het hele pad niet zien. We weten niet wat er op dat pad komt naar mate we verder lopen. En dat is vaak een goede reden om juist geen keuze te maken. En door te gaan zoals je voorheen deed (maar dan krijg je wat je kreeg 😉).

We maken keuzes met de informatie van vandaag, met de ervaringen van gisteren, om ons doel van morgen te bereiken. 

En ook als je denkt alles te kunnen overzien dan kan er alsnog iets gebeuren wat je niet zag aankomen. Een goed voorbeeld van een onverwachte gebeurtenis is de tijd waar we nu middenin zitten. Het Corona virus raakt ons allemaal en heeft consequenties voor de keuzes die we maken, voor het pad dat we bewandelen. 

Nooit meer twijfelen aan een keuze? Dat kan in 5 stappen.

Het is voldoende om overzicht te hebben, helder te hebben wat je nu weet en met die kennis je keuze maken. Je weet al zoveel. En gebaseerd op wat je al weet, maak je van jouw keuze de beste keuze. Daardoor zet je weer stappen in de goede richting.

Sta jij op een kruispunt en weet je niet welke kant je uit moet?
De 5 stappen van de ✋🏻HI5🤚🏻 methode (high five methode) gaan je helpen om die keuze te maken en door te pakken. 

Stap 1: zorg voor rust en ruimte in je hoofd
Stap 2: krijg inzichten en maak het helder
Stap 3: maak keuzes, geef prioriteit en maak tijd
Stap 4: creëer structuur en overzicht, maak een plan
Stap 5: ga met focus en energie aan de slag

De eerste groep ondernemers start op 15 juli 2020 met het ✋🏻HI5🤚🏻 programma. Iedere week behandelen we één stap. Je kunt nog meedoen! Kun jij niet wachten? Dan kun je op elk gewenst moment starten om één op één de 5 stappen met mij te doorlopen. 

Share This