Het nieuwe jaar zit er alweer een dikke week op. Dus voor iedereen natuurlijk de beste wensen voor dit nieuwe prachtige jaar. Maak al je doelen van dit jaar waar! Maar vooral wens ik je veel gezondheid en geluk toe. Ik ga er in elk geval voor.

Ik heb de afgelopen week heerlijk rustig aan gedaan. Ik had vakantie. Even offline. Uitslapen. Geluksmomentjes verzamelen met mijn jongens. En vandaag begint voor mij het jaar echt. En dus mag ik weer aan de slag.

Aan de slag met de doelen die ik voor dit jaar heb gezet. Ik heb er twee. Het ene doel is een bedrijfsmatig doel, een financieel doel. Ik zal je niet vermoeien met het getal dat erbij hoort, maar zoals ik al eind vorig jaar vertelde, staat 2018 voor mij voor groei. Ik heb nog een tweede doel, een persoonlijk doel. Ik word dit jaar vijftig, maar soms voel ik me wel zestig. Mijn lijf kreunt en steunt. En dus moet ik gaan afvallen en bewegen. Niet makkelijk als je je in een omgeving bevindt waar altijd eten is. Maar gelukkig is de omgeving wel prachtig en dus plan ik mijn #middagwandeling vaker in.

Doelen stellen, in beweging komen, elk jaar ga je er weer voor. Je maakt je doelen SMART, je gaat plannen, je verzint acties om je doelen te bereiken. Helaas lukt het niet altijd zoals je had gedacht of verwacht. Het resultaat is niet gewenst. Maar is dat eigenlijk wel zo?

Afgelopen week was ik naar de film. De oudste wilde Star Wars zien. Nu ben ik geen Star Wars fan, had nog geen enkele film gezien. Maar Stan kon mij gelukkig bijpraten. En dus zat ik in de bioscoop te kijken naar prinses Leia, Skywalker, Rey en Finn. Het is een mooi gemaakte film met veel schietgeweld. Maar er was één moment dat ik het allermooiste vond.

Yoda, blijkbaar een belangrijk personage, want ik kreeg een elleboog van Stan toen hij in beeld kwam, ging een gesprek aan met Skywalker. Verstandig mannetje die Yoda. Zijn conclusie was: “The greatest teacher failure is”. Ja zijn Engels is wat vreemd maar de strekking klopt.

Als acties niet lukken of je plan valt in duigen dan kan je hiervan leren. Misschien ben jij (of je klant) er nog niet klaar voor, misschien is de stap wel te groot, misschien klopt de volgorde in je planning niet, misschien ….
Misschien is mislukking wel niet de juiste vertaling. Leermoment is beter. En dus is een mislukking jouw (en mijn) beste leermeester. En kunnen we er alleen maar beter en sterker van worden. We groeien (en voor mij dus niet alleen financieel).

Kom in actie! Ga voor jouw doelen in 2018. Maak fouten. Leer. Pas je plannen aan. 2018 wordt echt te gek voor jou en voor mij.

Samen van 2018 een fantastisch jaar maken zou natuurlijk helemaal het einde zijn. Lijkt je dat wat? Stuur me dan een mailtje en we kijken naar de mogelijkheden.

Share This