We zijn er allemaal klaar mee. Met de winter. Nu we een paar weken geleden hebben mogen genieten van de eerste lente dagen met zelfs 20 graden, willen we geen winter meer. We willen lente! 

Maar toch is het nog niet zover. Een gure wind raast al een aantal dagen door ons land. Soms vergezelt met regen en gisteren zelfs met hagel en sneeuw. Het moet niet gekker worden, denk ik dan. Maar officieel begint de lente pas volgende week woensdag. Dus verwarring al om. Planten en dieren zijn al wakker geworden, je ziet de bomen gewoon groener worden. Bloembollen komen uit de grond. De bloesem bloeit al volop. En afgelopen weekend waren daar voor mij de eerste lammetjes.

Het is toch echt lente!

Lente staat voor een nieuw begin. In de natuur zien we dat het beste. En ook bij ons mensen klopt het, immers we gaan de slag met de voorjaarsschoonmaak. Het huis en de tuin wordt zomer klaar gemaakt. Alles wat er niet bij hoort wordt weggedaan of schoongemaakt. We planten nieuwe plantjes met veel kleur. En kopen wat nieuwe accessoires die er voor zorgen dat het binnen ook vrolijk wordt.

Lente in je bedrijf!

Maar bedrijfsmatig is dat vaak wat lastiger. Hoe kunnen we voor ons bedrijf een nieuw begin creëren?

We zijn best wel gewoonte dieren, wij mensen. Waarom iets veranderen als het lekker loopt? Waarom iets veranderen als iedereen tevreden is?

Maar als je blijft doen wat je altijd doet, zal je krijgen wat je altijd krijgt. Je weet dan niet wat je mist. Soms is het goed om te veranderen. En dat hoeft niet gelijk drastische stappen te zijn. Kleine stappen kunnen ook een groot verschil maken.

Misschien wil jij stappen zetten om je bedrijf in de lift te zetten?
Misschien wil jij dat plan maken om een nieuw product te lanceren?
Misschien wil jij je website afronden?
Misschien wil jij je contentplanning neerzetten?

De eerste stap voor lente in je bedrijf, een nieuw begin, is de keuze maken dat je dat wilt. De tweede stap is die keuze maken. En daarna volgt het implementeren van die keuze.

Maar wat blijkt? De eerste twee stappen zijn vaak nog wel makkelijk maar voor de derde stap is tijd nodig. En tijd blijkt een schaars goed in het leven van een ondernemer.

Ik kan je daarbij helpen.
Ik kan je helpen je diepste verlangens, je dromen uit te spreken.
Ik kan je helpen om keuzes te maken.
Ik kan je helpen om die keuzes te vertalen naar een doel, een plan en keiharde acties.

Een FOCUS dag is daarvoor de beste stap. Een hele dag samen aan de slag gaan, de lente opsnuiven in een wandeling, helderheid krijgen in wat je wilt, en aan het eind van de dag heb jij je keuze gemaakt, weet jij wat jouw volgende stap is.

Op 9 april organiseer ik iets nieuws een groeps FOCUS dag met 3-4 andere ondernemers aan de slag gaan. Iedereen aan zijn eigen uitdaging werken, niet alleen, niet met z’n tweeën, maar met elkaar. Sparren vanuit diverse oogpunten. Elkaar inzichten verschaffen. Kruisbestuiving in optima forma.
En omdat het de eerste keer is dat ik deze dag organiseer krijg je van mij een cadeautje. Een coachingssessie van een half uur wanneer jij het wilt.

Wil jij genieten van de lente en een nieuw begin?

Maak dan een afpsraak voor een VIP FOCUS-dag of koop een ticket voor de groeps FOCUS-dag.

Enjoy life 🧡!

 

 

Share This