De vorige keer had ik het nog over de reis die leven heet. Een mooie reis met een heleboel verrassende wendingen. Wendingen uit het verleden, die je kunt aanwijzen en soms zijn ze fantastisch zoals het ontmoeten van bijzondere mensen, trouwen, kinderen krijgen of, zoals in mijn geval, een wereldreis. En sommige zijn minder leuk. Op een of andere manier onthouden we deze wendingen altijd beter, waarschijnlijk omdat ze veel meer impact hebben. Denk hierbij aan overlijden van belangrijke personen in je leven, een burn-out, ontslag. Overigens is het mijn bescheiden mening dat ook deze wendingen uiteindelijk een positieve impact kunnen hebben. Het zijn leermeesters en brengen je verder in je reis. Al deze wendingen kunnen (soms letterlijk) de bestemming van je reis veranderen.

De reis die voor je ligt is wat lastiger als het gaat om verrassende wendingen. Immers je weet niet precies waar je naar toe gaat, wie je gaat ontmoeten en wat er gaat gebeuren. Op korte termijn heb je doelen die je wilt bereiken en die helpen je je pad te volgen. Hoe kan je nu wat meer invloed krijgen op de reis die voor je ligt?

Ik ben net terug van vakantie en heb heerlijk genoten met mijn mannen. En net zoals alle andere vakanties had ik weer wat boeken bij me om te lezen. Onder andere Find Your Why van Simon SInek. De titel verraadt de inhoud. En gaat verder waar Start With Why ophield. Dit boek geeft je handvaten om je WHY te vinden. En wat blijkt de reis die je hebt gemaakt speelt een super belangrijke rol in het vinden van je WHY. Om je WHY te vinden moet je namelijk je verhalen gaan opschrijven en vertellen. Natuurlijk niet allemaal maar de verhalen met grootste positieve en negatieve wendingen. Opschrijven en vertellen. Vooral dat laatste is essentieel, want het vertellen van je verhaal en de vragen die daarop volgen, geven steeds meer inhoud aan je WHY. Uitgangspunt bij de zoektocht naar je WHY is een sparringpartner. Iemand die je niet (of nauwelijks) kent. Iemand die niet bang is om je die verdiepende vragen te stellen, om door te vragen. Iemand die kan analyseren en structuren kan ontdekken.

Maar waarom zou je dat willen … je WHY kennen? Nou dat is eigenlijk heel simpel. Enerzijds is de zoektocht naar je WHY ook een zoektocht naar jezelf, je leert jezelf steeds beter kennen. Je gaat je verhalen, je verleden anders zien. De reis tot vandaag maakt je tot de persoon die je nu bent. Anderzijds zal je persoonlijke WHY, in essentie, nooit veranderen dus hij kan je helpen om meer invloed te krijgen op de reis die voor je ligt of beter gezegd hij kan je helpen keuzes te maken die trouw zijn aan die WHY, aan jezelf en dus ook je doelen. Tevens kan je de voldoening die je krijgt uit je huidige werk vergroten, want hoe meer je werk aansluit bij je WHY, hoe groter de voldoening.

Ik ben best wel benieuwd … ken jij je WHY? En misschien nog wel belangrijker, wil jij hem met me delen, hieronder in de reacties?
En als jij hem niet kent, zou je hem willen kennen? Ik stuur je graag een e-book(je) met daarin de 5 stappen om te starten met het vinden van je WHY. Klik hier om hem te downloaden.

Vind je het fijn als je ik je help, je sparringpartner word, dan heb ik nu een fantastisch verjaardagsaanbod. In een sessie van 3 tot 4 uur krijgen we samen je WHY scherp. Normaal gesproken kost zo’n sessie €295 maar omdat ik eind februari 50 word, bied ik je deze aan voor slechts €50. Om te voorkomen dat mijn agenda hierdoor helemaal vol loopt is het aanbod beperkt tot 10 personen. En echt vol=vol.

 

Share This