Nou om je de waarheid te vertellen, eigenlijk niet meer … ik heb mijn droom vertaald naar een doel en een plan gemaakt om mijn doelen te halen, stappen die ik moet zetten om dichterbij mijn doel te komen.

Heb jij ook een doel? En een plan? Dan weet je wat je moet doen en als je de te nemen stappen uitvoert dan gaat het zeker lukken. Maar daar zit de crux. Je houden aan de te nemen stappen. De acties uitvoeren die bij deze stappen horen. Gewoon starten met doen!

Ik merk dat mijn klanten daar moeite mee hebben. Of misschien beter gezegd ze verliezen de focus. Gewoon omdat er altijd wel iets anders te doen is, dingen die leuker zijn, waar je je in kan verdwalen of omdat het toch wel spannend is het nemen van die stappen, waar je nu staat en het het pad dat je nu bewandelt voelt veilig.

De onzekerheid slaat toe, het gaat toch goed, morgen is weer een dag, ontspanning is belangrijk, de boog kan niet altijd gespannen zijn. Eigenlijk allemaal smoesjes om daadwerkelijk in actie te komen. En om je de waarheid te zeggen, stel je vooral jezelf teleur. Je maakt afspraken met jezelf en je houdt je er niet aan. Terwijl de afspraken die je met anderen maakt altijd gedaan worden. Hoe belangrijk vind jij jezelf?

Terwijl ik dit aan het intikken ben, denk ik gelijk, nou nou Laura dat is wel heel erg zwaar. Oude gevoelens die weer opspelen. Ik herken me namelijk hierin, tenminste mijn oude ik. Mijn oude ik, met dromen, zonder echt doel en daarbijbehorend plan. Mijn oude ik, die vooral rekening hield met anderen, en niet met mijn eigen dromen. En ik zeg niet dat ik dat nu niet meer doe, ik doe het wanneer ik er tijd voor heb, want mijn doel is ook belangrijk.

Dromen, doelen, doen!
Je dromen vertalen naar één of meerdere doelen, naar kleinere behapbare subdoelen, naar stappen die je moet nemen, acties die je moet uitvoeren. En dan ook doen.
Klinkt simpel. Maar is niet makkelijk. Want hoe zet je jezelf op de eerste plek? Hoe zorg je ervoor dat je tijd vrijmaakt voor die acties? Wanneer werk je aan je droom, aan jouw acties? Hoe zorg jij ervoor dat je niet van je pad dwaalt? Hoe hou jij de FOCUS?

Het kan ontzettend lastig zijn om oude patronen te doorbreken en hoe fijn is het om daarbij hulp te krijgen. Hulp om stappen te zetten, om de focus te houden, om in actie te komen en te gaan doen.

Zet jij de eerste stap en maak een afspraak voor een gratis coach gesprek, door simpelweg hier te klikken en de datum en tijd te selecteren.

Spreek ik je binnenkort?

Groetjes,
Laura

Share This