Ik geloof dat iedereen het recht heeft om gelukkig te zijn.
Ik hoop dan ook dat ik je kan inspireren om na te denken over je eigen geluk zodat jij in staat bent te excelleren in je leven.

Als jij gelukkig bent, lekker in je vel zit, gaat alles veel makkelijker.
En om dat geluk te vinden of gelukkiger te worden, volg jij je droom. Je werkt hard om die droom te realiseren, misschien doe je dat wel middels je eigen bedrijf of volg je veel opleidingen om alles te leren wat er te leren valt of …. Je besteedt er in elk geval veel aandacht en tijd aan. De droom komt steeds een stapje dichterbij. Maar ten koste van wat?

11 jaar geleden kochten Rob en ik een boerderij in Zuid Limburg om onze droom te realiseren. Een Bed & Breakfast, waar we gasten konden verwennen, waar we meer tijd zouden hebben voor onszelf en onze kinderen. We hadden allebei drukke banen met veel verantwoordelijkheid en onze kinderen zaten vaak in de opvang. Wij wilden onze levens veranderen, wij wilden onze droom realiseren, en dus begon onze reis. Na één jaar vonden we de boerderij en onze droom kwam een stapje dichterbij. Anderhalf jaar later openden wij de deuren van onze B&B. En weer vier jaar erna is onze B&B een succes, droom geslaagd! Echter het lijkt wel alsof we nog minder tijd hebben dan voorheen, voor onze kinderen, voor elkaar en voor onszelf. Was onze droom echt geslaagd? Waren we nu gelukkig?

Ik spreek regelmatig ondernemers en het blijkt dat dit vaak voorkomt; je realiseert je droom, maar het zorgt niet voor geluk.
De droom wordt waarheid, maar het gevoel van het geluk blijft soms achter. Je voelt je schuldig dat je te weinig tijd besteed aan je gezin, familie en vrienden. Je baalt ervan dat je zo’n volle agenda hebt, en geen tijd voor de dingen die je eigenlijk echt belangrijk vindt. De dingen die juist ook bijdragen aan jouw geluk!

Je weet dat er iets moet veranderen en waarschijnlijk weet je ook precies wat. Maar het ontbreekt je aan focus, structuur en tijd.

Focus, structuur en tijd
Dat hadden we nodig. Dat moesten we creëren. En dus gingen we aan de slag met het aanbrengen van structuur. Structuur in het moment van aankomen van gasten, het minderen van onze gastentafel, inhuren van hulp. En focus op de dingen die we belangrijk vonden. Dus in weekend was het na het ontbijt, familytime. Focus op ons gezin. Één keer per maand naar de sauna en regelmatig wandelen.
En natuurlijk schrijf ik het hier heel makkelijk op, maar daar is een heel proces aan vooraf gegaan. Bepalen waar we focus en aandacht aan willen geven, wat wel en wat niet kan, wat vinden we belangrijk, waar besteden we nu tijd aan en straks niet meer, de financiële mogelijkheden. En alles bij elkaar opgeteld bracht focus, structuur en tijd.

Tja en dan weet je precies wat je wil, wat je moet doen om gelukkig te zijn. Maar dan komt de volgende stap de ‘ja-maar stap’. De stap dat je weer teruggrijpt naar oude gewoontes of besluiten die je hebt genomen weer terugdraaien omdat je gasten niet wilt teleurstellen. Maar uiteindelijk stel je alleen jezelf teleur ….

Doorbreek de gewoonte
Tijd is essentieel om nieuwe structuren te realiseren. De verantwoordelijkheid over je eigen geluk ook. Met vallen en opstaan. En je elke keer realiseren wat je nu aan het doen bent … gaan denken in ‘ja-en’ .. bedenken waarom je het ook al weer wil doen, wat belangrijk is.

En dat is niet makkelijk, maar je komt er uiteindelijk wel.

En waarschijnlijk weet je dit allemaal al. Komt het je bekend voor. Maar de grote vraag is doe je het ook?
Het zou een stuk makkelijker en sneller gaan als je wat hulp zou inroepen. Ik kan je helpen om je intuïtie, je gevoel om te zetten naar actie. En actie weer om te zetten naar resultaat. Pak jij de verantwoordelijkheid?

Laat mij je helpen. Plan hier gewoon een gratis focus-gesprek in.

 

Share This