We zitten met z’n allen in een hele slechte film, maar wel een film met een boodschap. Daar raak ik steeds meer van overtuigd. We zijn er meer voor elkaar dan ooit. Zoveel mooie initiatieven, zoveel creativiteit, zoveel saamhorigheid. Ik raak er gewoon door overdonderd. Emoties vliegen alle kanten op.

Het lijkt van de andere kant bijna too much. Het voelt als een sociale rollercoaster waar je in meegezogen wordt. Als we niet oppassen, gaan we ons straks verplicht voelen om sociaal te zijn, en komen we zelfs tijd tekort. Terwijl bij mij juist het gevoel van vertragen overheerst. Goed nadenken over de écht belangrijke zaken. De verbinding zoeken. Er voor elkaar zijn. Samen optrekken. Maar daarin wel je eigen keuzes blijven maken, zonder sociale druk.

Ik merk dat ik positief probeer te blijven in deze situatie, met het Corona virus op de loer. Ik denk na over de toekomst, maar dat ik steeds meer getrokken wordt door het nu. Niet dat de wereld vergaat over een paar dagen. Nee, het gaat me vooral om het genieten van het nu. Elke dag veel buiten, omdat ik geen afspraken heb en er geen gasten komen. We doen meer als gezin. Naast huiswerk, want ja het is geen vakantie, werken we samen in de tuin, koken samen en na het eten worden de spellen tevoorschijn gehaald. We groeien naar elkaar toe. Ik geniet daar met volle teugen van.  

Dat voelt zo goed. Dat heb ik gemist. Dat vind ik dus belangrijk. Dat wil ik graag blijven vasthouden … ook na Corona.

Mijn steentje bijdragen 

Het sluiten van bedrijven, het annuleren van workshops, het uitblijven van klanten zorgt natuurlijk voor financiële ontrust. Maar er ontstaat ook tijd.

Tijd, die je kan gebruiken om de dingen te doen waar je voor de crisis gewoon geen tijd voor had.
Tijd, die je kan gebruiken om na te denken over waar je staat op dit moment, zakelijk en privé. Bepalen wat écht belangrijk voor je is. 

Het hebben van meer tijd zorgt ook voor een valkuil. Feit is dat mensen graag van toegevoegde waarde willen zijn. Het voor elkaar zorgen, socialer zijn naar elkaar toe, met de meest prachtige initiatieven, dat is een goeie invulling voor de ontstane tijd. Maar als je niet oppast, wordt het alle tijd of meer tijd dan dat je beschikbaar hebt. En kom je weer in de situatie van voor Corona. Een situatie waarin je keuzes moet maken, kiezen wat prioriteit heeft.

En je kan beide doen. Er zijn voor anderen, je sociaal inzetten EN nadenken over waar jij staat, wat je belangrijk vindt in je leven. Zodat het leven na Corona beter wordt.

Één van de vragen die ik vaak stel tijdens mijn wandelcoachsessies is: “Waar ligt jouw prioriteit, wat vind jij belangrijk in het leven, in je bedrijf?”. Door deze crisis wordt het antwoord op deze vraag wel duidelijk(er). 

Ik wil je graag helpen met het bepalen wat jij belangrijk vindt. Waar je nu en in de toekomst je tijd aan wil besteden. Dat betekent dat je nu wat tijd moet vrijmaken voor jezelf. Pak de bal op en kom in actie, start met de Hi-5 uitdaging. Durf jij in deze tijd van crisis de keuze te maken voor wat jij echt belangrijk vindt? Er echt voor gaan?

Wat moet je doen? Heel simpel meld je aan. We gaan dan in 5 dagen de Hi-5 methode doorlopen. Stap voor stap, dag na dag. Benieuwd? We gaan direct aan de slag als je je inschrijft. Deze 5 dagen kosten je alleen tijd. 

En voor nu is het allerbelangrijkst dat je gezond blijft. Dus zorg goed voor jezelf, je naasten en hopelijk tot snel. 

 

Enjoy life 🧡!

Share This