Wandelen en tegelijkertijd groeien als mens en ondernemer. Dat schreef Bregje Boer op haar Instagram stories na de laatste coachwandeling van 2022. 

Het compliment zorgde voor blosjes op mijn wangen en ik voelde dankbaarheid. Dat ik een steentje mag bijdragen aan haar groei. 

#businesscoachindenatuur

Groeien door te wandelen door de Zuid-Limburgse heuvels en het hebben van fijne gesprekken. Dat klinkt wel erg simpel. En toch is het zo.

De natuur als spiegel en de vragen in het gesprek zorgen voor helderheid en duidelijkheid. Jij weet precies wat je te doen staat om je doelen te realiseren, met de daarbij horende keuzes en stappen. 

En door meerdere coachwandelingen per jaar te lopen. blijf je bij de les. Elke keer weer gaan we terug naar wat je wilt bereiken en wat er moet gebeuren om dat ook daadwerkelijk te realiseren. Het zetten van stappen is niet altijd makkelijk. Het kan tegen zitten, je kan beren tegenkomen of er gebeuren dingen in je leven waar je geen invloed op hebt. Hoe ga je daarmee om? En hoe zorg je ervoor dat je blijft bewegen?

Het is geen rocket science wat ik doe. Sterker nog ik heb er niet voor geleerd. Tuurlijk ik ben jaren business consultant geweest en heb grote veranderprocessen begeleid. Maar een studie businesscoach in de natuur ben ik nog niet tegengekomen.

En het werkt blijkbaar als een tierelier. Door de gesprekken tijdens een coachwandeling groei je als mens en als ondernemer. Het lonkend perspectief helder krijgen, je intrinsieke motivatie voelen en dan letterlijk in beweging komen, stappen zetten.  

Wat is het dan? Het draait allemaal om aandacht. Immers alles wat je aandacht geeft groeit. Hij is afgezaagd, maar zo waar. Oprechte interesse in de mens waar ik een stuk op zijn of haar pad mee mag lopen. Goed luisteren, verhelderende vragen stellen en ja, ook af en toe mijn ongezouten mening geven.

Het gevoel is dat je er niet alleen voor staat, dat we samen optrekken, samen lopen op jouw pad. We staan niet stil en houden de beweging erin. Jouw doel is ook voor mij belangrijk. In alle gevallen bepaal jij het pad, heb jij de regie en ben jij verantwoordelijk voor het behaalde resultaat. 

Hoe fijn is het als er iemand naast je loopt, die met je meedenkt, je ondersteunt, je wijst op de reden van het pad waarop we lopen, en ja je af en toe een schop onder je kont geeft. 

Geen rocket science dus, maar wel super effectief. Resultaat gericht.

Het wandelen heeft nog een extra dimensie, want door te wandelen vind je rust in je hoofd, stroomt de creativiteit en krijg je energie om door te pakken. 

Nou als deze uitspraak van Bregje geen promotie praatje is om een plek op de Cammino della Fortuna te claimen is, dan weet ik het niet meer. 

Misschien overtuigen de redenen die Daphne noemt jou:
🍀 Het start zo lekker het nieuwe ondernemersjaar. Al wandelend door het frisse, prachtige landschap en met de blik naar buiten, krijgen mijn doelen vorm.
🍀 Laura luistert zonder oordeel en ik ‘gebruik’ haar ook graag als klankbord en sparringspartner.
🍀 Ik vind het een fijn idee dat, terwijl ik al pratend door het bos nieuwe plannen maak, een ander daar ook bij is geholpen (lees: de kinderen van Phoenix4Kids)!  

Meelopen doe je voor jezelf. De coachwandeling is een frisse start van 2023. Je kan deze wandeling bijvoorbeeld gebruiken om je doelen om te zetten naar acties, of misschien heb je het gevoel dat je in rondjes rondloopt en wil je nu eindelijk de keuze maken die je verder helpt. Je kan een uitdaging hebben en op zoek zijn naar de oplossing. Misschien wil je sparren over een idee dat je hebt. En zelfs als je leven en bedrijf op rolletjes loopt, kan een coachwandeling je inzichten geven. 

Altijd resultaat dus. En samen lopen we voor de kinderen van Phoenix4Kids.

Meld je nu aan, er zijn nog 10 plekken beschikbaar.

Share This