“Het lijkt wel of de lijst met acties steeds langer wordt in plaats van korter.” Ik hoor het Anja weer zeggen. De frustratie zit hoog! 

“Ik werk me de pest pleures – haar woorden niet de mijne – en als ik dan ‘s avonds, na een hele dag werken, vaak veel te laat, de laptop dichtklap ben ik niets opgeschoten.”

En dat is zo herkenbaar. Je ziet op tegen de lijst met acties die je MOET doen. En als je dan een paar uur vrij plant dan staan deze acties, deze moetjes, niet echt hoog op je prioriteitenlijst.

Het zijn ook vaak de acties waar je juist geen energie van krijgt. De acties waarvan je vindt dat je ze moet doen zoals bijvoorbeeld elke dag iets posten, want je moet zichtbaar zijn zeggen ze. Weer een blog of een nieuwsbrief schrijven om in contact te blijven met je (potentiële) klanten, terwijl schrijven niet echt je hobby is. En waarom zou je het doen? Er reageert toch niemand.

De acties die iemand anders op je lijst heeft gezet omdat je geen ‘nee’ kon zeggen en waarvoor jij je nu verplicht voelt om ze te doen. Om je kostbare tijd te besteden aan anderen in plaats van aan jezelf, je gezin of je bedrijf. 

JE WILT NU ECHT RESULTAAT HALEN!
STAPPEN ZETTEN!
JE DOELEN WEL BEREIKEN!

En het mooie van dit hele verhaal is dat jij PRECIES weet wat je moet doen om die visieuse cirkel te doorbreken, om te ontcirkelen … maar je doet het gewoon niet. 

“Wat zou er moeten gebeuren om wel resultaat te hebben?”, vroeg ik aan Anja toen ze haar verhaal had verteld. “Nou, ik zou gewoon streng moeten zijn en me niet laten afleiden door die telefoon. Ik zou me moeten afsluiten zodat niemand me meer kan storen. Ik moet gewoon een paar uur gefocust kunnen werken dan moet het toch wel lukken!” 

De grote vraag is dus als je het zo goed weet waarom doe je niet gewoon niet? 
Waarom laat je je makkelijk afleiden?
Waarom lijkt je focus verdwenen?
Waarom laat jij je tegenhouden door de stemmetjes in je hoofd?

Alles draait om je doel. Het doel dat jij wil bereiken. Dat doel kan gaan om omzet, om nieuwe concepten bedenken, een nieuwe markt aanboren, zichtbaar zijn. Jouw doel! Hoe belangrijk is dat voor jou?
Hoe gemotiveerd ben jij om dat doel te halen?

Want daar draait het om! 

Geen motivatie, geen focus en geen resultaat!

Maandag start de Kom in actie challenge. Ik daag jou uit om in actie te komen. Ik daag je uit om samen met mij op zoek te gaan naar jouw motivatie, jouw focus en dus jouw resultaat.

Neem de eerste stap en schrijf je in!

GO.FOR.IT!!

Share This