Een paar weken geleden kwam de Geluksatlas uit. In die atlas werd per gemeente gekeken hoe gelukkig de inwoners zijn. Daarnaast werden nog wat statistieken genoemd. Ik heb er toen ook al een blog over geschreven.

Volgens deze geluksatlas kan ik gewoon niet echt gelukkig zijn. Ik heb de verkeerde leeftijd, woon in verkeerde gemeente, rook en drink ik nauwelijks, Maar ik ben wel gelukkig! Ik ben van mening dat ik, en ik alleen, verantwoordelijk ben voor mijn geluk. En dat betekent automatisch dat jij, en niemand anders, verantwoordelijk is voor jouw geluk. Maar ik kan je natuurlijk wel een beetje helpen.

Nu ben ik het al vaker tegengekomen … de gelukspot. Het werkt als volgt. Elke dag, net voordat je gaat slapen, schrijf je minstens één geluks- of genietmoment op. En het kan niet zo zijn dat je op een dag geen geluks- of genietmoment ervaren hebt, zelfs een lekker plaatje op de radio, een glas wijn, de glimlach van je partner of nog beter je kind: het zijn allemaal potentiële geluksmomenten.
Schrijf dit ene moment op een papiertje en heb je er meer? Schrijf deze dan ook op, op allemaal verschillende blaadjes. Stop de papiertjes in een pot. Jouw eigen gelukspot.

Je zult zien dat deze pot snel vol raakt … heb jij even geluk! Een hele pot vol met geluk .. jouw geluk. En als je even behoefte hebt aan wat positiviteit, aan een lekker gevoel, pak dan zo’n briefje uit de pot en herinner je jouw geluksmoment. Gewoon er even aan denken kan al voldoende zijn om je weer lekker te voelen. En lukt het niet met één briefje dan pak je toch gewoon een tweede :-).

P.S. Wil je de mensen om je heen helpen om geluksmomentjes te voelen. Complimenten geven is daarvoor het ultieme hulpmiddel. Dus dank je wel dat jij de moeite hebt genomen om deze blog helemaal tot het einde hebt gelezen, je bent de beste!

 

Share This