Een goed begin is het halve werk en nu 2020 is los gebarsten, maak je of heb je vast en zeker plannen om van 2020 jouw jaar te maken. Het wordt niet alleen jouw jaar, het wordt jouw decennium!!

Hoe hou je het vol?

Dat is het meest belangrijke want plannen maken is één. Maar ze ook daadwerkelijk gaan en blijven uitvoeren is twee. En vaak is dat niet simpel. Want ..

… er komt wat tussendoor.
… is het plan niet wat je echt wilt.
… je hebt eigenlijk helemaal geen tijd.
… is het plan net een te grote stap.
… past het plan toch niet bij je.

En dan begin je met goede moed maar strand dan op twijfels, belemmeringen en angsten. 

Dus het maken van een plan en de bijbehorende acties moet goed voelen, bij je passen. Je wilt heel graag starten, doorgaan en realiseren. 

Hoe doe je dat?

Het is immers makkelijker gezegd dan gedaan. En misschien ben je wel super blij dat je nu wel tijd hebt genomen om dat plan te maken. De wetenschap dat je mogelijk (weer) strand is natuurlijk geen leuk vooruitzicht voor 2020. Zeker als je weet dat 2020 jouw jaar gaat worden. 

Hoe kan je er voor zorgen dat het plan dat je hebt gemaakt bij je past en volhoudt? 
Hoe kan je er voor zorgen dat de energie die je nu voelt om te gaan starten niet verdwijnt?
Hoe kan je er voor zorgen dat je over een jaar kan zeggen “2020 was echt mijn jaar”?

Tip 1! Zorg voor een plan dat bij je past

Een plan dat bij je past? Wat is dat?

Nou ik bedoel daarmee dat jouw 2020 plan ervoor zorgt, dat je een doel realiseert dat bijdraagt aan je grote droom. Het te realiseren doel moet belangrijk voor je zijn, een sense of urgency bevatten. Je moet intrinsiek gemotiveerd zijn om dat doel te halen en het daarbijbehorende plan zal door je drijfveren en je waarden gestimuleerd worden.  

Dat is het eerste deel en het tweede deel gaat om acties, die haalbaar zijn voor jou. Bedenk acties die je energie geven, die je redelijk makkelijk afgaan, die je belemmeringen niet triggeren.

Dat is een plan dat bij je past. 

Tip 2! Gebruik je ervaring

Misschien heb je wel eens eerder een plan gemaakt. Wat was toen de reden dat het wel of niet lukte. Gebruik die ervaring om je plannen voor 2020 te maken.
Wat toen werkte kan nu ook weer werken en andersom ook wat toen niet werkte zal hoogstwaarschijnlijk nu weer niet werken.

Heb je behoefte aan structuur, zorg er dan voor.
Heb je behoefte aan meer tijd, creëer dan tijd.
Heb je behoefte aan kleine stappen, zorg dan voor simpele acties.

Tip 3! Maak het leuk

Misschien wel de allerbelangrijkste. Immers plezier hebben in wat je doet, zorgt voor energie en die kan je hard nodig hebben om je plan uit te voeren, de acties te doen. Energie die je nodig hebt als het even tegenzit. Als je de handdoek in de ring wil gooien. 

Wil jij een plan maken dat jij in 2020 kan realiseren. Een plan dat bij je past. Een haalbaar plan. Een plan die jou intrinsiek motiveert om aan de slag te gaan. Een plan waarmee je over een jaar terug kan kijken naar 2020 en je kan zeggen “2020 was mijn jaar!”.

Boek dan een FOCUS-dag, dan gaan wij samen aan de slag om jouw 2020 plan te maken. Met nog een leuk verlaat kerstcadeautje, namelijk één bij de les call waar we kijken waar jij staat met je plan en wat wel lukt en wat niet en nog belangrijker waarom niet. 

Zien wij elkaar binnenkort?

Ik wens jou een gelukkig, gezond, inspirerend,
succesvol en fantastisch 2020.


Dat al je plannen waarheid worden,
dat je veel successen viert en een stap dichter bij je droom komt.

 

Share This