“Wat jij doet, dat zou ik ook wel willen.” zo begint een gesprek een week geleden. “Ik volg je op Instagram en zie elke dag die mooie foto’s langskomen. Wat ben jij bevoorrecht om elke dag zulke mooie wandelingen te mogen maken. Ik zou dat ook graag willen.”

Waarop ik zei “Waarom doe je dat dan niet?”. Toen viel het gesprek even stil. Niet snel daarna volgde “Daar heb ik gewoon geen tijd voor.”.   

 

Wat wil jij graag?   

Wil jij graag vaker wandelen?
Wil jij graag meer van het leven genieten?
Wil jij graag een marketingplan maken?
Wil jij graag een nieuw product lanceren?
Wil jij graag wat doen met die 101 ideeën die door je hoofd razen?
Wil jij graag een contentplanning hebben?
Wil jij graag meer omzet draaien? 
Wil jij graag je website vernieuwen?
Wil jij graag …  

Wat het ook is … heb jij daar dan tijd voor?  

Ik hoop dat je er druk mee bezig bent. Maar misschien is dat niet zo. Vaak heb je er gewoon echt geen tijd voor of maak je excuses om er niet aan te beginnen.  

Hoe graag wil jij dat dan doen? 

En dat is eigenlijk een hele cruciale vraag. Want als jij iets wilt maar niet gemotiveerd bent, dan zal je nooit de tijd vrijmaken om dat te realiseren. Dus als jij je doel echt wil bereiken dan zal je ook keuzes maken om dat te bereiken. Vaak zijn dat hele moeilijke keuzes. Bijvoorbeeld ‘nee’ zeggen terwijl je weet dat het je omzet kost. Maar als je die keuze niet maakt, zal je nooit de tijd krijgen om wat je echt wilt, te bereiken.  

Keuzes maken om tijd vrij te maken om te doen wat je graag wilt. Klinkt heel simpel maar is echt niet makkelijk. Wat mij heel erg helpt zijn twee zaken. Het kennen van mijn kernwaarden en mijn persoonlijke WHY.

Dat is je basis en je essentie. Het geen waarin je gelooft. Het is je houvast. De keuzes die je maakt moeten hierin passen. Ze moeten bijdragen aan jouw essentie. 

 

Ken jij je essentie?

Wil jij je essentie kennen? Dan kan dat natuurlijk! Download het gratis ebookje “Je WHY in 5 stappen’ om achter je WHY te komen. En je krijgt dan nu ook als extraatje de oefening om achter je kernwaarden te komen. 

Ken jij je essentie, dan weet jij ook wat jij belangrijk vindt, waar jij voor staat. Je kent je kracht. Daardoor kan je ook de keuzes maken om de tijd vrij te maken. Tijd die je kan gebruiken om je doelen te halen, de dingen te doen jij graag wilt. En natuurlijk ook doen …

Heel veel succes.

Enjoy life 🧡!

Share This