Wat is je (lots)bestemming?

Leuke vraag, maar ik weet het gewoon niet. Ik word deze maand 50 en ik heb mijn bestemming nog niet gevonden. Ik vind het echt super als mensen dat wel weten en ook op die manier kunnen acteren. Maar ik weet het dus niet. Wat ik wel weet is dat het bij mij altijd draait (en heeft gedraaid) om een gelukkig leven, voor jou, voor mij. Voor iedereen hier op aarde en als ik kan bijdragen aan dat geluk dan maakt mij dat blij. Maar is dat nu mijn bestemming?

Vind ik het erg? Het niet weten van mijn bestemming. Eigenlijk niet. Voor mij is het leven een reis en ik weet niet niet wat er gaat gebeuren tijdens deze reis. Een onverwachte gebeurtenis, ontmoeting, gesprek kan ervoor zorgen dat ik afwijk van mijn pad en dat dus ook de bestemming van mijn reis wijzigt. Het kan me op een koers zetten die ik nooit heb gedacht of verwacht. Het kan me brengen naar een toekomst die ik nooit heb gepland of voorzien. Mijn reis zal nooit saai zijn en leert me omgaan met het onverwachte.

Zit het dan altijd mee? Nee, het leven leert me genoeg lessen. Is het altijd leuk? Nee, ook dat niet. Maar wat een heerlijk gevoel geeft het me als het na een storm weer licht wordt en de zon gaat schijnen. En ik weet het zeker: hij gaat altijd weer schijnen, die zon.

“Sometimes finding the light means you must pass trough the deepest darkness”

En als ik dus terug kijk, dan zie ik leven met ups en downs, met mooie en wat mindere momenten, met zon en regen. En het heeft me gebracht tot waar ik nu ben. Het heeft me gemaakt tot de persoon die ik nu ben. Ik ben blij en gelukkig met die persoon.

En hoe mijn leven nu verder gaat? Voorlopig wijk ik niet af van mijn koers. Hij is veel te mooi. Maar ik laat me graag verrassen tijdens deze reis die leven heet.

Misschien ben jij wel die persoon die mij gaat verrassen of misschien mag ik bijdragen aan jouw geluk. Misschien wordt het wel tijd voor een gesprek. Stuur me gewoon een berichtje en we gaan samen een kopje koffie, thee of zoals in mijn geval een glaasje water drinken. Tot snel!

 

 

Share This