Een half jaar geleden schreef ik dat ik nooit van mijn leven in een bak met ijswater ging liggen (zie blog Ice Ice Baby). Geen haar op mijn hoofd die daar aan dacht.

En vandaag heb ik het gewoon gedaan. Waarom dan toch wel? Dat is toch wel een goede vraag. Maar dit keer hoef ik er niet lang over na te denken. Dit keer was het gewoon mijn grens verleggen. Ondertussen had ik er wel een ding van gemaakt. In een ijsbad liggen no way. En elke keer als Bart mij vroeg … kom je … dan had ik wel een (voor mij valide) reden waarom het niet kon. En daardoor werd het steeds meer een ijsberg in plaats van een ijsbad.

En vandaag waren er geen redenen meer. Mijn agenda was leeg. Het moest zo zijn. En dus lag ik er eind van de ochtend in, in het ijsbad. En het was koud … echt ijskoud!! Maar het was ook super gezellig. Tijd vloog. Ik had lol. En het vreemde was, toen ik eruit ging, had ik het warm. Ja echt warm! Alleen mijn vel was koud. En dat is een hele vreemde gewaarwording.

En toen ik thuis was kreeg ik de vraag … wat heeft het je opgeleverd? Nou … ik kan elke (ijs)berg overwinnen. Ik mag en ik kan loslaten. Ik ben sterker dan ik denk. En misschien is het wel zo dat mijn comfort zone groter is dan ik denk. Misschien kan ik gewoon meer hebben. Maar ook dat je met focus op het nu heel veel kunt bereiken.

Samen met Bart organiseer ik binnenkort een 3 daagse. Om een ander resultaat in je leven te realiseren zul je moeten veranderen. Alleen jij kan ervoor zorgen dat er iets verandert in je leven. Jij hebt de controle over je leven. Dus jij bent ook degene die de verandering in gang moet brengen. Vaak is het fijn om gewoon in oude vertrouwde patronen te blijven hangen. Het is eng om deze los te laten. Je gaat immers een onbekend pad in. En dus ga je gewoon weer door met wat je deed. Met hetzelfde onbevredigende resultaat.
In deze dagen ga je aan de slag om die verandering te realiseren, te geloven in jezelf, te vertrouwen op jezelf, te focussen op jezelf. Oh ja en ik geloof dat er ook een ijsbad in geprogrammeerd wordt 😁.
Ben je geïnteresseerd? Stuur gewoon een mail naar aandacht@lauralazzarini.nl en ik hou je op de hoogte.

Share This