31 ondernemers beginnen het jaar met een gelukswandeling
Opbrengst voor Stichting Bloemenhart

In januari 2024 wandelt Laura Lazzarini iedere dag met een ondernemer. Het is de 4e keer dat Laura de Cammino della Fortuna organiseert. De 31 wandelingen in Zuid-Limburg staan in het teken van geluk. Geluk voor de ondernemers en geluk voor een goed doel dat een mooi geldbedrag ontvangt. Stichting Bloemenhart uit Brunssum is recent gekozen uit de 10 aangedragen nominaties. 

De afgelopen jaren bracht de Cammino della Fortuna gemiddeld €2.300 op voor het goede doel. Laura hoopt na januari een soortgelijk bedrag aan Stichting Bloemenhart te kunnen overhandigen.  

Stichting Bloemenhart

Stichting Bloemenhart wil de eenzaamheid onder ouderen in Parkstad tegengaan. Elke maand gaat een groep vrijwilligers met een bloemetje langs bij (opgegeven) ouderen. Natuurlijk is een bloemetje een prachtig gebaar, maar het gesprek dat volgt is nog belangrijker. Zo geven de vrijwilligers een geluksmoment aan deze ouderen. Maar ook andersom. “Ik krijg ontzettend veel energie van deze dag en de bezoekjes die ik afleg. Zo mooi om te zien wat het doet met eenzame ouderen”, vertelt Tristan Canisius, oprichter van Bloemenhart.

Cammino della Fortuna

Laura bedacht Cammino della Fortuna 4 jaar geleden. In de donkere maand januari loopt zij 31 dagen met 31 verschillende ondernemers in het prachtige Zuid-Limburg. Al lopend voert ze een goed gesprek over geluk, balans, ondernemen en de persoonlijke en zakelijke doelen in het nieuwe jaar. 50% van de opbrengst gaat naar een goed doel. Een win-win situatie voor alle partijen waardoor januari echt een geluksmaand wordt. “De maand januari is voor mij de mooiste maand van het jaar, wat dan gebeurt is onbeschrijfelijk. Het lopen, de natuur, de gesprekken en het overhandigen van een cheque aan een prachtige stichting. Een pad vol geluk”, laat Laura weten.

Verschillende ondernemers hebben zich al aangemeld om mee te doen. Ondernemers die net als Laura voor de 4e keer lopen. Maar ook wandelaars die voor het eerst meedoen. “De Cammino is het perfecte begin van een nieuw jaar”, vertelt Lieke Rijkx die in 2024 voor de vierde keer meeloopt. “Laura zet je met haar vragen en haar natuurmetaforen aan het denken over wat je precies wil met je bedrijf. En vervolgens denkt ze met je mee hoe je je doelen kunt bereiken.  

Een gelukswandeling voor jezelf en voor Stichting Bloemenhart. 

Share This