Ik heb 7 nominaties mogen ontvangen 🙏🏻 waarvan er het doel voor de Cammino della Fortuna wordt. Het doel waarvoor we in januari 2023 gaan lopen. 
 
Jij bepaalt! Stem op de nominatie die jou het meeste aanspreekt. Welk doel draagt, volgens jou, het meeste bij aan het geluk van Zuid-Limburgers. Welke gun jij het om het doel in 2023 te worden?
 
Welke nominaties zijn er?
 
🍀 – 1 – Bloemenhart (elke maand eenzame ouderen verrassen met een bezoek en een bloemetje)
🍀 – 2 – Careless Moments (organiseren van zorgeloze momenten voor ouders met kinderen die een zorgvraag hebben)
🍀 – 3 – Dress for Succes (winkel waar mensen met een kleine beurs terecht kunnen voor advies en geschikte kleding voor een sollicitatiegesprek)
🍀 – 4 – Phoenix 4 Kids (kinderen met een beperking staan hier op één, alles voor lach)
🍀 – 5 – Tobas Jeugdfonds (dit fonds ondersteunt jongeren, zodat zij een betere toekomst kunnen hebben)
🍀 – 6 – Queen of Hearts (een zorgeloze zwangerschap daar geloven ze in, als ervaringsdeskundige en/of onderzoek)
🍀 – 7 – Villa Vacht (een thuis voor verlamde katten, ze worden daar opvangen en verzorgd)
 
Alle doelen werken nagenoeg volledig met vrijwilligers, zijn gesitueerd in Zuid-Limburg en werken aan geluk. 

*stemmen kan door de naam of het nummer door te geven

Heb je niet genoeg aan deze korte omschrijving?
Dan staat hieronder een uitgebreide beschrijving.

Bloemenhart
Volgens Mirella is het concept simpel maar brengt zoveel teweeg bij ouderen, een bloemetje langsbrengen. In 2017 is Bloemenhart opgericht om de eenzaamheid onder ouderen in Parkstad tegen te gaan. Elke eerste donderdag van de maand gaat een groep vrijwilligers met een bloemetje langs bij (opgegeven) ouderen voor een praatje. Daarnaast worden er speciale middagen georganiseerd die ouderen kunnen bijwonen.

Careless Moments
Deze stichting organiseert een zorgeloos moment voor ouders met één of meer kinderen die een zorgvraag hebben. Het zorgt voor de verbinding van personen en organisaties die zich willen inzetten voor het ontzorgen van deze ouders. En Anita vindt dit een fantastisch doel vandaar haar nominatie.

Dress for Succes
“Ik ben blij dat er dergelijke initiatieven bestaan om elkaar op een heel praktische en directe manier te helpen, in plaats van te blijven hangen in plannen en mooie woorden. Het is prachtig om op zo’n positieve manier bij te kunnen dragen aan een betere wereld.”, aldus Sarina. 
Dress for Success is een winkel gerund door vrijwilligers, waar mensen met een kleine beurs terecht kunnen voor advies en geschikte kleding voor een sollicitatiegesprek. Onder het motto “omdat je maar één kans krijgt een goede eerste indruk te maken”, hebben al veel klanten zelfvertrouwen en een baan gevonden.

Phoenix4Kids
Al vrijwilligers van deze stichting vormen een broederschap en zetten zich geheel belangeloos in voor kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking en kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken voor welke reden dan ook.
Sanne zegt dat deze groep mensen ruw van buiten maar zacht van binnen zijn. Voor zieke kinderen gaan ze door het vuur.

Queen of Hearts
Stichting Queen of Hearts maakt zich hard voor een lang en gezond leven voor elke vrouw, voor, tijdens en na de zwangerschap. Van dichtbij heb ik gezien hoe ingrijpend zwangerschapscomplicaties kunnen zijn, zegt Yara. En wat blijkt? Dit was lang niet het enige geval in Nederland.Maar liefst 17.000 vrouwen per jaar maken een gecompliceerde zwangerschap door, met soms grote gevolgen voor moeder en kind. Deze vrouwen hebben een bewezen verhoogde kans op hart- en vaatziekten en toch is er geen gerichte nazorg. Dat moet beter! Queen of Hearts onderzoekt de effecten van zwangerschapscomplicaties èn zet zich maatschappelijk, kunstzinnig en sportief in om die kennis over het voetlicht te brengen. Omdat elke vrouw een lang en gezond leven voor zich mag hebben, gecompliceerd bevallen, of niet.

Tobas Jeugdfonds
Jongeren (12-23 jaar) worden vanuit deze stichting waar nodig financieel en/of materieel ondersteund, daar waar een beroep op andere personen en/of middelen niet beschikbaar is. Zodat zij betere kansen krijgen op een zelfredzaam en betekenisvol leven. Marja nomineert dit doel.

Villa Vacht
In 2013 opgericht is Villa Vacht gespecialiseerd in het opvangen en verzorgen van verlamde katten. Het is een thuis voor deze dieren. Op dit moment worden ca. 40 katten opgevangen.
Anita vindt dat deze verlamde katten ook verzorging en een goed tehuis verdienen maar ze krijgen daar ook zo ontzettend veel liefde. Hiervoor is het gehele huis ingericht op deze vachtjes. 

Share This