De afgelopen weken heb ik een aantal nominaties voor de 4e editie van de Cammino della Fortuna gekregen, 11 prachtige goede doelen die gerund worden door Zuid-Limburgers voor Zuid-Limburgers.

Ik stel graag de 11 nominaties, in alfabetische volgorde, aan je voor: 

 • Bloemenhart, Brunssum (Stichting Bloemenhart verzacht de eenzaamheid onder ouderen door maandelijks een bloementjesdag te organiseren. Ouderen krijgen dan bezoek van de vrijwilligers die langskomen voor een gesprek en natuurlijk een bos bloemen.)
 • Careless Moments, Ulestraten (Stichting Careless Moments organiseert een zorgeloos moment voor ouders met een of meer kinderen die een zorgvraag hebben. Zij doen dit door het verbinden van personen en organisaties die zich willen inzetten voor het ontzorgen van deze ouders.)
 • Elk kind telt mee, Voerendaal (Stichting Elk kind telt mee wil kinderen van gezinnen die het financieel moeilijk hebben voorzien van moderne tweedehands kleding van hoogwaardige kwaliteit. Zodat deze kinderen niet buiten de maatschappij komen te staan.)
 • Feestbende, Nuth (Stichting Feestbende gunt alle kinderen in de gemeente Beekdaelen mooie feestdagen, inclusief cadeaus. Dit gebeurt door het inzamelen van speelgoed in de gratis speelgoedwinkel en deze uit te delen aan de minder bedeelde gezinnen in deze gemeente.) 
 • Geniet namens Anique, Schinveld (Stichting Geniet namens Anique zet zich in om jongvolwassenen (tussen de 18 en 35 jaar) met de diagnose kanker een onvergetelijke dag of moment te bezorgen.)
 • HOE, Kerkrade (Stichting HOE (hoogbegaafdheid ondersteuningen educatie) zet zich in voor hoogbegaafde kinderen. Het is een initiatief van ouders om het onderwijsperspectief te veranderen naar een persoonlijk onderwijs.) 
 • Kinderboerderij Limmel, Maastricht (Stichting Kinderboerderij Limmel heeft tot doel de toekomst van de kinderboerderij te borgen als ontmoetingsplek voor jong en oud waar het goed toeven is voor mens en dier.)
 • Queen of Hearts, Bemelen (Stichting Queen of Hearts wil bewustzijn creëren rondom de impact van zwangerschapscomplicaties en het steunen van wetenschappelijke studies en klinische initiatieven ter bevordering van de zorg voor, tijdens en na de zwangerschap.)
 • Ruggesteun van de Basiliek, Meerssen (Stichting Ruggesteun ondersteunt mensen in groot Meerssen die onder de armoedegrens leven door ze te voorzien van voedselpakketten, kleding, schoeisel, fietsen etc. Daarbij is er speciaal aandacht voor kinderen en jeugd.)
 • Serve the City, Maastricht (Serve the City verbindt de stad door elkaar te helpen. De vrijwilligers worden betrokken in de eigen stad en maken het verschil in andermans leven.)
 • Sociale Actie Nuth (project Broodnodig), Nuth (SAN zorgt vanuit solidariteit met elkaar dat mensen in de gemeenschap Nuth meer kansen krijgen. En zeker voor kinderen is dat belangrijk.Het project Broodnodig zorgt twee keer per week voor een lunch op school, zodat alle kinderen gelijk zijn.)

Met dank aan Mirella, Wendy, Yoke, Muriel, Saskia, Tom, Judith, Yara en Dyanne, Anita, Ingeborg en Jill.

De komende tijd zal via sociale media aandacht besteed worden aan deze goede doelen. Vanaf 8 november kan je stemmen op je favoriete nominatie. En op 12 november maak ik de winnaar bekend. 

 

Share This