Terwijl ik wat foto’s maak van prachtig Bemelen staat Kirsten al op me te wachten. Ik zou haast zeggen “te trappelen van ongeduld”. 

Kirsten Stevens wil aan de slag met haar bedrijf, Op ’t Weike, ze wil groeien! Kirsten is paardencoach en werkt daarnaast nog voor Via Jeugd.

De 25ste dag van de Cammino della Fortuna is haar dag. Het heeft zo moeten zijn. Kirsten stond namelijk op de reservelijst en door een afzegging kan zij vandaag mee.  En de natuur rondom Bemelen lijkt voor haar gemaakt. 

cammino della fortuna dag 25 pad van geluk

Vertrouw op jezelf en je loopt op het pad van geluk

We praten over haar leven, haar baan, de voors en tegens van die baan, haar opleidingen, haar ervaring, haar doelgroep, haar coaching en haar opdrachtgevers. We leren elkaar kennen en bepalen waar ze nu staat. 

Nu bestaat haar bedrijf bijna 2 jaar en ze is klaar voor de volgende stap.

Ze vindt het zo belangrijk dat de cliënten die hulp zoeken bij hun problemen, vrijwillig op zoek gaan naar een oplossing. In haar baan is dat meestal onvrijwillig. Maar misschien nog wel belangrijker zijn de mensen om de client, om deze ook mee te nemen in het proces. Het systeem om de client heen te betrekken in de oplossing.   

En zo komen we op haar eigen systeem. Haar kennis en kunde als middelpunt met daaromheen de mensen die haar kunnen ondersteunen in en met haar bedrijf. Ondersteuning die er voor zorgt dat zij kan excelleren.

Een spin in het web. Systemen en systeemtherapie. Maar, zo zegt ze, over systeemtherapie in combinatie met paardencoaching kan ik nog wel wat leren. 

Het valt me op dat er toch wel wat ondernemers zijn die vaak twijfelen aan hun kennis en ervaring. De zin “Ik weet nog niet genoeg” of “ik ben nog niet goed genoeg” hoor ik vaker. Zelfvertrouwen blijkt een dingetje.  

En dan staan we opeens voor de Bemelerberg.

En die berg is best wel oud, en laagje voor laagje opgebouwd. Net als Kirsten haar kennis en ervaring laagje voor laagje is opgebouwd. Ze staan beide als een rots in de branding. Stevig op de grond met veilige plekken voor iedereen die wil schuilen, voor iedereen die wil groeien. 

Op dat moment realiseert zij zich:

“Ik ben sterker dan ik ooit voor ogen had.
Ik ben goed genoeg. Ik kies mijn eigen weg.”

De schellen vallen haar van de ogen. Ze staat in haar kracht. En op dat moment gaan we fast forward, met grote stappen. Dit jaar gaat ze vol vertrouwen op pad , op haar pad van geluk. Stappen nemen om eind 2021 op eigen benen te staan. Volledig zelfstandig met een systeem om haar heen dat haar ondersteunt op alle mogelijke vlakken. Zodat zij in haar kracht blijft staan.  

cammino della fortuna dag 25 kirsten stevens
cammino della fortuna dag 25 geloof in jezelf
cammino della fortuna dag 25 rust in je hoofd

Start: Bemelen
Wandeling: BE4

Share This