Dag 28 van de Cammino della Fortuna en we zijn in Sibbe. Jacqueline, ik en een heleboel regendruppels, stroompjes water, plassen en pratsj.

We trotseren de regen en verlangen na de eerste stap al naar onze beloning. Een warme douche en iets warms te drinken. Maar eerst onze wandeling. We stampen door de plassen en hebben een goed gesprek.

Jacqueline Schepers is eigenaar van Achter de Spiegel en ze maakt kerntalent analyses vooral voor hoogbegaafde personen. 

cammino della fortuna dag 28 liefde voor jezelf

Berusten

Door Corona werken we allemaal thuis en ook de kinderen zijn niet op school maar in huis. Het zorgt er bij Jacqueline voor dat alles op een lager pitje staat. Of misschien beter gezegd alles is zakelijk hetzelfde gebleven als voor Corona, de voorziene groei is uitgebleven. Andere prioriteiten. 

Het is niet anders. Gewoon jezelf oppakken en doorgaan. Lief zijn voor jezelf. 

Berusting.

 

Het is net als de vaatwasser die vorige week kapot ging. Geen monteur die hem komt repareren. En dus blijft er niets anders over dan de vieze borden met de hand af te wassen. Berusting.
Wat blijkt, het is een heerlijk rust moment. Net als bij wandelen, je hoofd leeg maken. Connectie met jezelf maken. En afwassen en afdrogen. 

Ken je de film Karate Kid? Daar zit een stukje in over het waxen van auto’s. Ik ga niet het hele verhaal vertellen, maar het waxen van de auto’s is een les die Daniel Russo moet leren. Berusten in de situatie en erop vertrouwen dat het proces je verder helpt. 

Berusting. Rust vinden. Vertrouwen op het proces. Op wie je bent en waar je voor staat. 

“Geluk is de berusting kunnen omarmen, leven zonder moeten.”

En om met de woorden van Mr. Miyagi te spreken “Wax On, Was Off”.

cammino della fortuna dag 28 keuzes maken
cammino della fortuna dag 28 jacqueline schepers
cammino della fortuna dag 28 doel halen stap voor stap

Start: Sibbe
Wandeling: Va9

Share This