Heb je dat ook weleens? Dat je iemand iets ziet doen of dat hij iets heeft en dat je denkt … dat zou ik ook graag willen!

De laatste keer dat dat bij mij gebeurde was 1,5 jaar geleden. Toen zag ik op social media dat een vriendin van mij, Linda Commandeur, een week of vier door de Achterhoek ging lopen. Vooral voor zichzelf. Reflecteren, fotograferen en mooie gesprekken met Achterhoekers. Ik vond het een geweldig idee … dat zou ik ook graag willen, maar dan in mijn achtertuin.

Linda’s reactie was .. waarom doe je het niet?

Ja, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik heb niet zomaar vier weken vrij. De B&B in het hoogseizoen laten voor wat het is. En ik kan niet zomaar mijn gezin achterlaten. Als ik vier weken weg ga dan verdien ik niets. Heb ik überhaupt verdient om er vier weken tussen uit te knijpen, gewoon even doen wat mij fantastisch lijkt.

Als, als, als, allemaal excuses om niet te doen wat je graag wilt.

Herkenbaar?

Je gaat voor de zekerheid die je kent, die bekend is. Lekker, nou ja lekker, in je comfortzône. Oud en vertrouwt. In plaats van onzekerheid en avonturen.

Wat houd je tegen? Wat houd je tegen om de keuze te maken om iets te doen wat je zo graag wilt.

Ik heb uiteindelijk mijn maand wandelen in het Heuvelland gedaan. De Cammino della Fortuna was echt te gek. En dus ook dit jaar weer. Wat een feest, elke dag weer. Mooie wandelingen, goede gesprekken.  

We zitten alweer halverwege. En ik geniet volop.

Mijn beste keuze ooit … ik doe het gewoon.

P.s. Hulp nodig bij het maken van moeilijke keuzes? Ik hoor het graag, wie weet kan ik en een wandeling je helpen.

Share This