Vandaag één van de langste routes. Het heeft gevroren als ik naar de auto loop. Er ligt een dun laagje ijs op het raam. En ik moet even krabben. 

De eerste cammino buiten mijn territorium. Zo voelt het wel. Ik ga wandelen op onbekende paden. Waar brengt mijn pad van geluk me nu naar toe? Word het een mooie wandeling? Wat laat de natuur mij vandaag zien? 

Ransdaal zelf is een lange weg met één karakteristieke blikvanger, de kerk opgetrokken uit Kunradersteen en mooie ramen. 

cammino della fortuna dag 2 de natuur als spiegel

Wijdse uitzichten en makkelijke paden

Zoals gezegd, een lang wandeling vandaag, en die brengt ons naar mooie plekjes. Wijdse uitzichten staan centraal. We lopen vooral op asfalt, wel zo gemakkelijk. Het ploeteren en schuifelen door de modder is niet mijn favoriet. Dit keer blijft mijn broek schoon. We komen nauwelijks mensen tegen op wat fietsers na.

En weer past de natuur en de wandeling helemaal bij de onderneemster waarmee ik loop, Petra Jansen, architect.  

Het gesprek gaat over moeten. Het moeten, het voldoen aan verwachtingen, het hangt soms als een molensteen om je nek. Of beter gezegd staan als bomen voor het wijdse uitzicht. Hierdoor stroomt het niet voluit en is de energie laag. 

Tijdens de wandeling wordt telkens weer het inzicht bevestigd, dat vrijheid een noodzakelijke basis is, de basis voor geluk. Vertrouwen op je gevoel. Keuzes maken die bij je passen. Regels en verwachtingen loslaten. Daardoor kan je aan de slag gaan met de projecten waar je energie van krijgt. Dat betekent dus wat vaker “nee” zeggen en mensen teleurstellen, maar je zegt daardoor ook “ja” tegen jezelf en tegen de vrijheid. 

“Vrijheid ervaren is de voeding voor mijn geluk.”

En dat klopt helemaal, niet alleen voor Petra. Als je dicht bij jezelf blijft, je hart laat spreken, vertrouwt op je intuïtie dan ontstaat er een situatie waar energie kan stromen en dus ook geluk kan worden ervaren. Makkelijker gezegd dan gedaan. Jij bent aan zet. Jij bepaalt het pad waarop je loopt. Jij bepaalt of jij op jouw pad van geluk loopt.  

cammino della fortuna dag 1 de natuur als spiegel
cammino della fortuna dag 2 petra jansen
cammino della fortuna dag 2 de natuur als spiegel

Start: Ransdaal
Wandeling: V3

Share This