Huls, wie heeft dit dorp aangedragen als een mooi plekje? 

De toon is gezet want ik ben oprecht op zoek gegaan naar de schoonheid van dit plekje. Maar kon hem niet vinden. Geen karakteristieke kerk zoals in Ransdaal. Geen prachtige huizen zoals in Winthagen. Zelfs in de Kapelstraat waar we afgesproken hebben, staat geen kapel. 

cammino della fortuna dag 4 natuur als spiegel

Modder, modder en nog eens modder

Als Inge Baars arriveert gaan we op pad. Vandaag lopen we de blauwe Si4 route.

En het is koud en dit keer lopen we voor de verandering niet op asfalt, maar ploeteren we door de modder. Echt heel veel modder. Het maakt het wandelen zwaar. Maar als we de geluiden van de snelweg achter ons laten komen we bij de Putberg.

We kijken onze ogen uit. Het is ook het moment dat kwartjes vallen bij Inge.

De tekst op het bord bij de Putberg inspireert. Immers bij Langdaele wordt zonder machines maar met paard en wagen het land bewerkt. Met liefde voor de natuur. Terwijl we doorlopen begint de creativiteit te stromen. “D’r Winkel” met producten uit die bijzondere tuin, verse en geweckte groenten, maar ook recepten. We zagen het helemaal voor ons. 

Opeens staat daar een lonkend perspectief, misschien nog niet voor dit jaar, maar dit idee zorgt ervoor dat het gaat stromen. Net als de stroom die we oversteken. We blijven ideeën genereren. Zelfs het wandelen door de modder gaat lichter. 

Maar ook de twijfels en de belemmerende gedachten tackelen we. Want wie zit er nu op deze groenten te wachten en wie is nu bereid te betalen voor groenten in een potje.  

“Denk niet wat je zelf zou doen, maar wat je klanten willen.

En aan het einde van de wandeling, als we in onze auto’s stappen, herzie ik mijn gedachten. Huls was voor Inge echt de mooiste plek om te wandelen.

cammino della fortuna dag 4 huls
cammino della fortuna dag 4 inge baars
cammino della fortuna dag 4 natuur als spiegel

Start: Huls
Wandeling: Si4

Share This